12 editie fiets naar je werk dag

12e editie nationale Fiets naar je Werk Dag

12e editie nationale Fiets naar je Werk Dag

Fietsen? Ja, natúúrlijk! Helemaal als het lekker weer buiten is, en er tegelijkertijd ook nog eens de 12e editie van de nationale Fiets naar je Werk Dag plaatsvindt. Net als vorig jaar (en het jaar daarvoor) doet Payingit mee aan deze dag, die dit jaar dus op 31 mei valt. Wel moeten we eerlijk toegeven dat (bijna) iedereen (bijna) altijd op de fiets komt. Dit omdat je door te fietsen groen bezig bent, vaak sneller bent dan met auto, lichamelijk beweging hebt, en als klap op de vuurpijl gezellig een praatje kunt maken als je bij het stoplicht staat te wachten.

 

 

Meer fietsen!

Een maand geleden publiceerde we een blog over dat 4% van werkend Nederland lopend en 25% fietsend naar het werk reist. Uit onderzoek blijkt dat personen die 5 kilometer of meer van hun werk wonen vaker met de auto naar hun werk gaan. Dit terwijl je fietsend over 5 kilometer vaak niet meer dan 20 minuten doet. Daarom zeg ik: ga meer fietsen!

Werkgever vaak begripvol als medewerkers op bui wachten

Bijna 3/4e van fietsend Nederland geeft aan dat hun werkgever begripvol is als zij wachten tot een bui over is en daardoor iets later op kantoor zijn. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Viking in samenwerking met Buienradar. Ook blijkt dat 4/5e van fietsend Nederland zich niet laat afremmen door regen en dat alleen ijzer, onweer, sneeuw en hagel tegenwerken om te gaan fietsen. Ook blijkt verrassend genoeg dat de zomer het natste seizoen is in Nederland. Woensdag is de droogste werkdag en het droogste uur van de dag is tussen 9 en 10 uur ’s ochtends.

Hoe beleef jij de 12e editie van de nationale Fiets naar je Werk Dag?

Wij zijn benieuwd naar hoe jij de 12e editie van de nationale Fiets naar je Werk Dag beleeft. Ben je vandaag fietsend naar je werk gegaan? En je collega’s? Of is het toch te ver? Laat het ons weten door te reageren onder onze post.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak