Home Blog 4% werkend Nederland gaat lopend naar werk

4% werkend Nederland gaat lopend naar werk

4% werkend Nederland gaat lopend naar werk

Van alle personen met een baan in Nederland gaat 4% lopend naar werk. Dit meldt het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) deze maand op basis van een door hen gepubliceerde enquête. In de groep van personen die tot één kilometer van hun werk woont, gaat zelfs de helft lopend naar hun werk. Bijna 40% van deze groep fietst. Slechts 8,3 in deze categorie gaat met de auto. Een vrij logische trend is dat hoe verder iemand van zijn of haar werk woont, hoe groter het percentage is dat met de auto naar werk reist. Bij personen die tussen 1 en 5 kilometer van hun werk wonen is fietsen het populairst.

 

 

Het Onderzoek Verplaatsingen in Nederland

Uit het Onderzoek Verplaatsingen in Nederland (dat uitgevoerd wordt in opdracht van het Nederlandse Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat) blijkt dus dat hoe dichter iemand bij zijn of haar werk woont, hoe vaker diegene lopend naar werk gaat. Op een gemiddelde dag gaat 4% van het totaal aantal personen die naar werk reist lopend naar werk. 25% gaat op een gemiddelde dag fietsend naar werk en 60% met de auto. De auto is volgens dit onderzoek dus de grote winnaar als vervoersmiddel voor het totaalplaatje. De trein staat bij personen die 15 kilometer of meer reizen met 10,6% op de tweede plek. Als je te ver van je werk woont om te gaan wandelen, wordt alsnog aangeraden om tussen je werkzaamheden door een wandeling te maken. Dit schijnt namelijk goed te zijn voor je hart én je hersenen. Zo blijk je minder gestrest en creatiever te worden als je een wandeling maakt.

Te voet én met de fiets

Bovenstaand onderzoek is gepubliceerd in het kader van de derde editie van de Wandel naar je Werk-dag. Een goed, leuk en gezond initiatief vinden wij! Bij Payingit gaan we (bijna) allemaal door weer en wind met de fiets naar kantoor. Ook doen we elk jaar mee aan de Nationale Fiets naar je Werk dag. Een dag waarop wij óók onze collega’s die 15 kilometer of verder van ons kantoor wonen stimuleren om met de fiets naar het kantoor van Payingit te komen. De eerstvolgende editie van de Fiets naar je Werk dag vindt plaats op 31 mei 2018.

Vragen of toevoegingen?

Heb je vragen of toevoegingen aan bovenstaand stuk? Deel deze met ons! Reageer via één van onze social media kanalen of onder deze blogpost op onze website.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak
Joep de Heer Business Development Representative