Aan de tand: Costa Boon

Aan de tand: Costa Boon

Volg je ons trouw? Dan weet je dat onze nieuwe collega’s allemaal voorgesteld worden op onze website en in onze nieuwsbrief. In 2016 interviewden wij onze algemeen directeur Costa Boon. Na zijn aan het woord recent terug te hebben gelezen, kwamen wij tot de conclusie dat deze wel érg gedateerd was. Zelfs onze bedrijfsnaam werd nog als ‘PayingIT’ gespeld . Tijd dus om onze Costa nogmaals aan de tand te voelen en hem met een frisse blik voor te stellen!

 

 

Costa, jij bent onze Business Director. Waar houd jij je mee bezig in deze functie?

Ik ben verantwoordelijk voor de IT en de juridische aspecten van Payingit. Ook stuur ik als algemeen directeur de managers van alle afdelingen aan. Samen met Cees vorm ik de directie van Payingit. Wat ik dagelijks doe is het beantwoorden van vraagstukken die vanuit onze managers komen en daar ondersteuning bieden. Ook houd ik mij bezig met het commerciële gedeelte van onze planning tool en ben ik één van de oprichters van Payingit.

Wat heb je hiervoor allemaal voor werk gedaan?

Mijn allereerste bijbaantje was verkoopmedewerker bij een grote fietsenwinkel in Amsterdam. Nadat ik in deze fietsenwinkel heb gewerkt, ben ik bij een cateringbedrijf aan de slag gegaan. Het werk wat ik daar heb verricht, in combinatie met mijn deels Amerikaanse achtergrond, hebben de basis gelegd voor mijn servicegerichtheid. Daarna heb ik een tijdje in de beveiligingsbranche gewerkt. In de beveiliging werkte ik op kantoor en stuurde ik een groep mensen aan. Daar heb ik geleerd hoe je ervoor zorgt dat een team goed functioneert. Tijdens dit werk merkte ik dat ik de beveiliging leuk vind en dat er kansen lagen in deze branche. Wat mij daar opviel is dat bepaalde processen geoptimaliseerd konden worden. Zodoende ben ik gaan werken aan onze personeelsplanning tool.

Hoe heb je daarna Payingit opgericht?

Tijdens mijn werk in de beveiliging is de basis voor Payingit gelegd. Ik zag namelijk kansen om bepaalde processen te automatiseren. IT vond ik interessant, ik wist er alleen nog niet veel vanaf. Met hard werken heb ik uiteindelijk de IT leren beheersen en vanaf dat punt zijn we vervolgstappen gaan maken met Payingit.

Wat doe je allemaal in je vrije tijd?

Ik hou van lekker eten! Ik ben stiekem een beetje verslaafd aan uit eten gaan. Ook word ik erg vrolijk van een goed festivalletje in de zonneschijn. Van reizen ben ik niet vies. Dit doe ik het liefst zo vaak mogelijk. Qua sport ben ik het meest bezig met voetbal. Zowel het zelf voetballen als naar voetbal kijken doe ik met veel plezier.

Hoe verloopt je gemiddelde dag bij Payingit?

Mijn dag begint als ik na binnenkomst een lekkere kop koffie pak. Daarna loop ik altijd een rondje om iedereen gedag te zeggen. Vervolgens duik ik achter mijn bureau vaak in een dossier of bied ik ondersteuning aan een complex vraagstuk. Verder verschillen mijn dagen enorm. Dit kan te maken hebben met Finance, Service & Support, Legal of Facility vraagstukken. Het is dus erg variabel. Mijn doelstelling is dat alle afdelingen binnen Payingit op zichzelf draaien.

Heb je dromen die je nog wilt waarmaken?

Ik wil altijd ruimte blijven creëren om mooie reizen te maken. Het liefst ga ik elk jaar een aantal weken weg. Dit vind ik best wel spannend, aangezien ik mijn verantwoordelijkheden bij Payingit heb. Een mooie werk-privé balans moet hieraan bijdragen. Ik streef ernaar dat ik niet op day-to-day basis nodig ben binnen de organisatie.

 

Daarbij wil ik dat als wij met Payingit blijven groeien, een bepaalde bedrijfscultuur uitdragen en blijven uitdragen. Wat je ziet is dat het lastig is om dit bij groei te blijven doen. Ik wil dat iedereen binnen de organisatie altijd blij is met wat diegene doet, wordt geholpen met frustraties en het gevoel heeft dat hij/zij altijd ergens terecht kan. Mijn streven is dat werken bij ons leuk blijft en dat de medewerkers van Payingit met plezier naar hun werk gaan.

Hoe lever jij een bijdrage aan dat Payingit het klantvriendelijkste payrollbedrijf van Nederland wordt?

Ik vind het erg belangrijk om altijd goed bereikbaar te zijn. Wanneer onze relaties een luisterend oor nodig hebben, wil ik deze bieden. Door vervolgens te luisteren wil ik erachter komen wat onze relaties willen om dit vervolgens door snel te schakelen te kunnen regelen.

Hoe overtuig jij iemand om bij Payingit te komen werken?

Meestal is het andersom! Ik vertel gewoon over Payingit en iemand denkt: “Hé! Daar wil ik solliciteren”. Ik spreek altijd met veel enthousiasme over Payingit en over wat wij hier doen. Ook door te vertellen over onze ambitieuze groeiplannen merk ik dat mensen enthousiast worden.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak