Aan het woord: Ebraheem Belhaj

Aan het woord: Ebraheem Belhaj

In een jaar tijd zijn we bij Payingit ruim verdubbeld in het aantal collega’s. Onze groei is dit jaar hand in hand gegaan met de verhuizing naar een groter kantoor. Ambitieus als we zijn gaan we onverstoord verder. Deze maand verwelkomen we daarom een extra kracht in ons team. Zijn naam is Ebraheem Belhaj. Ebraheem gaat aan de slag als facilitair medewerker. Welke hobby’s hij heeft, wie hij is, en wat hij precies gaat doen lees je in zijn persoonlijke ‘aan het woord’-stukje.

 

 

Naam: Ebraheem Belhaj

Geboortejaar:1989

Woonplaats: Amsterdam

Hobby’s: Het lezen van de klassiekers uit de wereldliteratuur en leuke, educatieve weetjes (is vaak ook heerlijk onbruikbare informatie). En het bekijken van internationale low budget film. Avontuurlijke dingen doen. Denk dan vooral aan scuba diving, zeevissen, varen en hiken. Echt dingen waarbij je de natuur ingaat en gezelligheid en avontuur opzoekt met vrienden. Maar ik kan op z’n tijd ook lekker achterover gezakt genieten van niets anders dan luisteren naar goede muziek in een lounge stoel.

Wat voor werk ga je doen bij Payingit?

Ik ga aan de slag als facilitair dienstverlener. Dit houdt in dat ik aankomende periode de facility-afdeling op ga zetten door deze vorm en structuur te geven. Ik begin met het opstellen, bijwerken en automatiseren van processen en handleidingen. Het gaat hierbij om handleidingen van technische aspecten zoals de programma’s en apparaten voor de verschillende afdelingen. Als er dan straks nieuwe collega’s bijkomen, kunnen zij gemakkelijk aan de slag!

Op welke scholen heb je allemaal gezeten?

Ik heb op verschillende scholen gezeten. Mijn basisschool was de Multatulischool in Amsterdam. Na de basisschool ben ik naar het Hervormd Lyceum West gegaan. Omdat ik een breed interessegebied heb en vrijwel overal nieuwsgierig naar ben, heb ik verschillende opleidingen gevolgd. Deze variëren van een opleiding van gamedesigner, grafisch ontwerper, film & fotografie tot maritiem officier.

Wat voor (bij)banen heb je allemaal gehad?

Net als bij mijn opleidingen, heb ik ook een erg diverse achtergrond in de baantjes. Mijn eerste bijbaantje was samen met de marktman staan en hem assisteren met zijn verkoop in Amsterdam Nieuw West. Ik ben toen gaan houden van contact leggen met mensen. Hierna ben ik verschillende sectoren afgereisd; jongerencoach, conceptontwikkelaar, theaterdocent en heb ik een foto en filmproductie bedrijfje opgezet.

 

Ook heb ik in de horeca voor een lange tijd als barista gewerkt. In een van de gezellige cafés waar ik heb gewerkt kreeg ik de mogelijkheid aangeboden om patisserie van de toenmalige chef te leren. Daarna heb ik bij een zusterbedrijf twee jaar als patissier gewerkt. Tenslotte heb ik uit pure nieuwsgierigheid ook diverse, heel uiteenlopende korte banen gehad zoals slager, bouwvakker, assistent-timmerman en matroos. Het laatste wat mij echt heeft geprikkeld is de ICT-branche. Dit is ontstaan als een soort van hobby door problemen op te lossen voor mijn vrienden. Toen ervoer ik dat mijn hobby iets was waarop ik mezelf wil gaan richten in de toekomst.

Van welk beroep droomde je toen je klein was?

Dan moet ik even heel goed terugdenken. Als kleine jongen heb ik altijd dingen willen bedenken en maken om tot dienst voor andere. Ik wist toen nog niet met welk beroep dat uitvoerbaar was.

Los van dat is het eerste wat mij nu te binnen schiet een serie die ik altijd keek. Deze serie heet ‘the pretender’. De hoofdrolspeler is getraind door een geheime overheidsinstelling en zo erg bedreven dat hij in principe elke taak kan uitoefenen. Een man die d.m.v. zijn kundigheid kon infiltreren in elk beroep om uiteindelijk “the bad guy” op te pakken. In een bepaalde aflevering moest hij dan als piloot iemand in de gaten houden om vervolgens diegene te volgen, van kostuum te verwisselen en als zijn arts te opereren. Dat lijkt mij eigenlijk nog steeds wel wat om van alles te kunnen.

Wat hoop je over 10 á 20 jaar te bereiken?

Om te beginnen wil ik in de aankomende tijd aan een degelijk fundament bouwen in mijn afdeling zodat ik met voldoening terug kan blikken op de resultaten die we hebben gehaald. Hier komt bij dat ik genoodzaakt ben flexibel te werk te gaan en de aankomende tijd heel veel moet leren. En laat dat nou net iets zijn wat ik heel leuk vind!

 

Over 10 jaar hoop ik in ieder geval gespecialiseerd te zijn in één van de vakgebieden waarin ik geïnteresseerd ben. Ik wil dus graag eerst een basis uitbreiden waarna ik mezelf kan specialiseren.

 

Over 20 jaar wil ik multimiljonair zijn ?. Nee, zonder dollen, ik wil iets op gang hebben gebracht waar ik tevreden over ben. Niet iets specifieks of een richting, maar iets waar ik gelukkig mee ben. Iets wat uit mijn eigen creatieve proces is ontstaan en waarmee ik andere mensen mee help.

Wat is iets wat je nog niet doet in je leven, maar nog wel graag wil doen?

Meedoen aan de Dakar-race! Bij voorkeur op de motor. Het lijkt mij geweldig om aan zo’n uitdagende race mee te doen. Ik houd er namelijk van om mijn eigen grenzen te verleggen.

Waar kunnen we je voor wakker maken?

Een probleem, moeilijk raadsel of een puzzel die zo lastig is dat je er een geniale oplossing voor moet hebben. Maar je kan me ook altijd wakker maken voor iets lekkers. Een goede chocoladetaart bijvoorbeeld.

Wij streven ernaar om het klantvriendelijkste payrollbedrijf van Nederland te worden. Hoe kan jij hier een bijdrage aan leveren?

Dit wil ik doen door de interne processen voor mijn collega’s op de juiste manier vorm te geven. Daar heeft iedereen binnen de organisatie profijt van en verbetert uiteindelijk ook de processen richting onze klanten. Verder wil ik mijn collega’s proberen te voorzien in de behoeftes zodat zij onverstoord en tevreden hun beste prestaties kunnen geven.

We zetten je voor een dilemma: Als je loopt, beweeg je je hoofd zoals een duif – of – je moet elke dag iets van de grond eten.

Ik denk in ieder geval niet te veel met mijn nek bewegen. Ik heb de laatste tijd nogal wat nekklachten namelijk ?. Iets van de grond eten lijkt mij eigenlijk ook niet echt hygiënisch. Maar ik zou het wel doen hoor als het een schone grond is.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak