Home Blog Aan het woord: Sjoerd Bazen

Aan het woord: Sjoerd Bazen

Aan het woord: Sjoerd Bazen

De eerste maand op je nieuwe werk is altijd even wennen. Je ontmoet nieuwe collega’s, leert veel nieuwe dingen en doet je best om de leukste grap aan de lunchtafel te maken. Maar hoe is het om te beginnen als nieuwe ‘Pitter’? Wij vroegen het aan onze nieuwste collega Sjoerd Bazen. Sjoerd is in augustus 2018 bij ons gestart als Legal Manager én als Business Manager voor Payingit International. In deze blog vertelt hij hoe hij bij ons terecht is gekomen, wat zijn hobby’s zijn en tenslotte hoe hij terugkijkt op zijn eerste maand als medewerker van Payingit.

 

Sjoerd, jij bent onze nieuwe Legal Manager en tegelijkertijd Business Manager van Payingit International. Waar houd jij je mee bezig in deze functies?

Voor de Nederlandse tak van Payingit ben ik Legal Manager. Voor de internationale tak ben ik, net als Pim, Business Manager. Binnen mijn Legal-rol houd ik mij bezig met juridische vraagstukken om de payrolldienstverlening van Payingit verder te laten groeien. Daarnaast werk ik voor Payingit International omdat ik veel affiniteit heb met de expatdienstverlening die we bieden. Samen met Pim hoop ik dat Payingit International nóg meer kan groeien door mijn opgedane ervaring te gebruiken. Door mijn collega’s word ik ook wel de ‘fix manager’ van Payingit genoemd. Als er bepaalde dingen lastig worden en dreigen te ontsporen, probeer ik dit op te lossen.

 

Met betrekking tot mijn rol bij Payingit International heb ik als doel om ervoor te zorgen dat expats totaal ontzorgd worden als zij onze hulp inschakelen. Zowel voordat ze naar Nederland komen, als tijdens hun verblijf in Nederland. Dit wil ik doen door naast onze vaste payrolldienstverlening, diverse extra diensten aan te bieden.

Wat heb je hiervoor allemaal voor werk gedaan?

Mijn loopbaan is niet echt ‘standaard’ te noemen. Ik heb diverse functies in verschillende branches gehad waardoor ik veel ervaring heb opgedaan. Tijdens mijn studie heb ik in de VS en Schotland stage gelopen. Na het behalen van mijn bachelor International Business ben ik in Madrid bij een grote Nederlandse verzekeraar gaan werken. Vervolgens ben ik tijdens deze periode ’s avonds begonnen met een studie notarieel recht. Hierna ben ik in het Haagse notariaat aan de slag gegaan. Na dit 8 jaar te hebben gedaan, ben ik bij een grote Nederlandse bank in de bijzonder beheer hoek gaan werken. Vervolgens ben ik de payrollbranche ingerold, in deze branche ben ik onlangs bij Payingit gaan werken.

Hoe ben je bij Payingit terecht gekomen?

Pim ken ik van mijn vorige werkgever. Op een gegeven moment kwamen wij weer met elkaar in contact en hoorde ik van Pim dat Payingit International door de snelle groei versterking nodig had. Met onze ervaring in verschillende vakgebieden zijn wij als Business Managers een goede aanvulling op elkaar, en zodoende ben ik na een aantal gesprekken bij Payingit aan de slag gegaan.

Wat doe je allemaal in je vrije tijd?

In de zomer ben ik vooral met mijn boot op het water te vinden. Dit doen we veel in Friesland, waar onze boot ligt. Ook gaan we regelmatig met onze boot naar andere delen van Nederland. Vroeger heb ik veel getennist en gehockeyd. Dit doe ik tegenwoordig wat minder, maar hier hoop ik in de toekomst weer wat meer tijd voor te hebben.

Hoe verloopt je gemiddelde dag bij Payingit tot nu toe?

Geen dag is hetzelfde. Dit komt omdat ik de combirol als Legal en Business Manager vervul. Hierdoor schieten mijn werkzaamheden wel eens verschillende kanten op. Het kan namelijk zo zijn dat er een urgent juridisch vraagstuk opduikt dat snel opgelost moet worden. Dit maakt het door de vele afwisselingen extra leuk voor mij. Ook ben ik veel buiten de deur voor afspraken met relaties van Payingit.

Hoe kijk je terug op de eerste weken?

Ik ervaar Payingit als een jonge, frisse club waar mensen willen groeien. We hebben een ambitieuze doelstelling en samen klaren we die klus. Dit alles in een open en transparante sfeer.

Heb je dromen die je nog wilt waarmaken?

Zeker! Ooit voor mijzelf beginnen. Daarnaast lijkt het mij prachtig om in de toekomst een mooie Visserman aak met mijn gezin te kopen. Met deze boot zie ik onszelf al zeilend de Friese Wadden afstruinen.

Hoe ga jij Payingit helpen om het klantvriendelijkste payrollbedrijf van Nederland te worden?

Door snelle en kwalitatief goede adviezen te geven aan onze klanten.

Tenslotte: hoe zou jij iemand overtuigen om bij Payingit te komen werken?

Dit zou ik doen door te vertellen over het jonge ambitieuze team waarmee we werken. Er is ruimte voor eigen inbreng waardoor je samen iets moois tot stand kan brengen. Als je denkt dat iets beter kan, wordt er echt naar je geluisterd. Ik denk dat dit voor veel mensen fijn werkt.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak
Joep de Heer Business Development Representative