Vaardigheden van finance professionals

Aangepaste vaardigheden van finance professionals gewenst

Aangepaste vaardigheden van finance professionals gewenst

Tijdens de eerste periode van 2017 is de vraag naar ‘finance professionals’ in vergelijking met vorig jaar met 22% gestegen. Hieruit kan je concluderen dat finance professionals populair zijn op de arbeidsmarkt. Volgens Yacht is de grootste groei in vraag zichtbaar onder Financial Controllers. Ook is de vraag naar Auditors enorm gestegen (respectievelijk met 42% en 37% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar). Vandaag de dag vragen technologische ontwikkelingen om nieuwe manieren van werken binnen veel organisaties. Hierdoor zijn aanpassingen in de vaardigheden van finance professionals ook een vereiste.

 

 

Geen duidelijkheid over vaardigheden in de vacatures

Hoewel er veel vraag is naar finance professionals, is het volgens Yacht opvallend dat er in de vacatures niet wordt gevraagd naar deze ‘nieuwe vaardigheden’. Zo dient een finance professional bijvoorbeeld genoeg kennis te hebben van IT, moeilijke data te kunnen analyseren én kennis van managementtechnieken te hebben. Bij de werving van personeel wordt er volgens Yacht weinig nadruk gelegd op deze competenties. Uit onderzoek blijkt namelijk dat veel organisaties een finance professional willen die ‘klaar is voor de toekomst’. Hoewel dit wordt gewenst, komt de competentie om data te kunnen analyseren in slechts 3% tot 7% van de vacatures naar Financial Controllers en Accountants terug. Dit terwijl kennis van data analyse naar verwachting een steeds belangrijkere vaardigheid wordt.

Meegroeien met de ontwikkelingen in de maatschappij

Wij vinden dat het belangrijk is dat organisaties op de juiste manier meegroeien met ontwikkelingen in de maatschappij. Doe je dit niet? Dan heb je kans snel achter te raken op je directe concurrenten. Het is belangrijk dat je jezelf en je organisatie dynamisch opstelt en openstaat voor verandering. Wordt het analyseren van data belangrijk voor je finance professionals? Zorg dat je de huidige medewerkers de juiste kennis hiervan meegeeft. Lukt dit niet en wil je hier de juiste personen voor aannemen? Maak dit goed duidelijk in je vacatures.

Wat is jouw ervaring?

Wij zijn benieuwd naar jouw ervaring. Hoe ervaar jij de ontwikkelingen die ervoor zorgen dat er andere competenties gewenst zijn? Maakt dit het juist makkelijker? Of moeilijker? Of merk je er (nog) helemaal niets van? Laat het weten door te reageren onder onze blogpost op de website, of door een reactie te plaatsen via één van onze social media kanalen.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak