Dag van de Arbeid

De Dag van de Arbeid (1 mei 2016)

De Dag van de Arbeid (1 mei 2016)

Gisteren (zondag 1 mei 2016) was het de internationale Dag van de Arbeid. In veel landen in Europa is de Dag van de Arbeid een feestdag. In Nederland zijn op deze dag alleen ambtenaren, beurshandelaren en bankmedewerkers vrij. Daarnaast hebben ook de medewerkers van vakbonden jaarlijks op 1 mei een vrije dag. Ook wordt er op deze dag jaarlijks een manifestatie georganiseerd om op te komen voor gelijke arbeidsrechten in Nederland.

Gelijke arbeidsrechten

De werknemersvereniging FNV (Federatie Nederlandse Vakbeweging) organiseerde gister ter ere van de Dag van de Arbeid een manifestatie in het Oosterpark in Amsterdam. De manifestatie van de vakbeweging werd georganiseerd om aandacht te vragen voor meer ‘echte banen’ op de Nederlandse arbeidsmarkt. Hiermee bedoelt de FNV banen met genoeg zekerheid, kwaliteit en koopkracht.

Gelijk werk = gelijk loon

De FNV merkt ook op dat steeds meer mensen werken als zzp’er, flexkracht of uitzendkracht. Sommige van hen zouden voor het werk dat zij verrichten minder salaris ontvangen dan collega’s met een vast contract. De FNV is van mening dat dit onacceptabel is. Personen die hetzelfde werk doen, zouden ook net zoveel loon moeten krijgen.

Onze mening

Wij zijn van mening dat, mits een payrollbedrijf de juiste cao hanteert, payrolling een oplossing biedt voor de problematiek op de arbeidsmarkt. Vanwege de nieuwe Wet Werk en Zekerheid zijn ondernemers voorzichtiger geworden met het aannemen van nieuw personeel. Dit komt omdat de WWZ het lastiger maakt om flexibel met personeel om te gaan. Via payrolling kan dit nog wel.

 

Wij vinden net als de FNV dat iedereen die hetzelfde werk verricht, ook hetzelfde moet verdienen. Wij hanteren daarom de NBBU-cao voor uitzendondernemingen. Volgens deze arbeidsovereenkomst moeten wij altijd een inlenersbeloning toepassen. Dit houdt in dat een flexkracht bij ons altijd minimaal hetzelfde moet verdienen als een collega met een vast contract.

 

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak