Home Blog De Dag van de Zorg (12 mei 2016)
De Dag van de Zorg (12 mei 2016)

De Dag van de Zorg (12 mei 2016)

Vandaag, donderdag 12 mei 2016, is het de Dag van de Zorg. Op deze dag (die overigens door veel mensen de Dag van de Verpleging wordt genoemd) worden medewerkers in de zorg extra in het zonnetje gezet. Dit wordt gedaan in zowel Nederland als België. Mensen die niet in de zorg werkzaam zijn krijgen op de Dag van de Zorg de kans om een kijkje te nemen in zorginstellingen. Het zorgpersoneel zelf is op deze dag vooral bezig om met collega’s ervaring en kennis uit te wisselen.

De huidige situatie in de zorgsector

Sinds 2012 krimpt de werkgelegenheid in de zorg. Voor de periode van 2012 tot 2017 is er voorspeld dat er een daling zal plaatsvinden van 44.000 banen. Er wordt gezegd dat de daling te danken is aan de beleidsmaatregelen om de zorgkosten te beheersen. Ook zou de zorgvraag zijn afgenomen door het verplicht invoeren van de eigen risico. Verwacht wordt wel dat de zorgsector weer langzaam aan zal gaan herstellen in de periode tussen 2017 en 2020.

Flexibel werken in de zorg

Sinds de werkgelegenheid is afgenomen, hebben veel mensen hun baan in de zorg verloren. Omdat er voorzichtig wordt voorspeld dat de zorgsector gaat herstellen, kunnen ondernemers in deze sector weer personeel gaan aannemen. Echter zijn de ondernemers nog wel voorzichtig met het aannemen van nieuw personeel. Een flexibel arbeidscontract kan hierbij helpen. Door middel van een flexcontract hoeft een ondernemer alleen te betalen voor de uren die zijn personeel maakt. Via deze weg kan een ondernemer weer rustig aan beginnen met een herstel en groei in zijn sector.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak
Joep de Heer
Joep de Heer Business Development Representative