Home Blog Een franchise starten in de uitzendbranche

Een franchise starten in de uitzendbranche

Een franchise starten in de uitzendbranche

Ambitieus als je bent wil je een eigen uitzendonderneming opzetten met een zelfbedachte merknaam. Tijdens dit proces merk je toch dat het niet altijd even gemakkelijk is. Vooral het feit dat je nog geen naamsbekendheid hebt maakt het moeilijk om te groeien. Een franchise starten in de uitzendbranche kan daarom aantrekkelijker zijn dan het opzetten van een uitzendonderneming onder je eigen merknaam. Waar moet je op letten voor je tekent?

#1: Maak duidelijke afspraken over de kosten

Wanneer je start met een franchise in de uitzendbranche, raden we aan om eerst duidelijke afspraken te maken over de kosten. Voor het gebruiken van een franchisenaam moet je namelijk altijd een vast bedrag betalen. Daarbij kan het ook zijn dat er maandelijkse kosten worden doorberekend. Lopen de kosten hoog op en wil je stoppen? Dan betaal je vaak ook nog een hoog bedrag om uit de samenwerking te stappen. Neem alle kosten dus goed door!

#2: Welke ondersteuning kun je verwachten?

Bij een franchisesamenwerking hoort ondersteuning van het hoofdkantoor. Bekijk goed welke ondersteuning er geboden wordt. Wordt bijvoorbeeld de backoffice ondersteund, verzorgen ze de arbeidscontracten en zijn ze lid van een brancheorganisatie? En levert het hoofdkantoor klanten aan? Het kan zijn dat je weinig tot geen ondersteuning krijgt en alléén voordeel haalt uit de merknaam.

#3: Let op de kleine lettertjes

Let op alle details van het contract voordat je deze tekent voor de samenwerking. Het kan zijn dat er een concurrentiebeding is. Hierdoor kunnen je eventuele toekomstplannen beperkt worden.

#4: Franchise of zelfstandig!?

Aangezien een franchise starten in de uitzendbranche niet altijd even handig is, raden we toch aan om ook te kijken naar het starten van een zelfstandige onderneming. Wanneer je start onder je eigen naam hoef je er niet alleen voor te staan. Je kan namelijk de backoffice en daarbij je administratieve werkzaamheden uitbesteden aan een payrollbedrijf. Hierdoor houd je meer tijd over voor je werving en selectie en kun je sneller groeien.

 

 

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het starten van een uitzendonderneming? Neem contact met ons op. Stel je vraag door te reageren onder de blogpost op onze website, of door te reageren via één van onze social media kanalen. We helpen je  graag verder.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak
Joep de Heer Business Development Representative