Home Eindjaars FAQ

Eindjaars FAQ

Medewerkers

1. Ik heb nog vakantiedagen staan, wat gebeurt daar mee?

Al jouw opgebouwde vakantiedagen van 2020 neem je mee naar het volgende jaar. Vakantiedagen uit 2019 dienen opgenomen te worden voor het einde van het jaar.

2. Hoe neem ik deze vakantiedagen op? En hoe zit dat tijdens kerst?

Vakantie of verlof dagen opnemen doe je altijd in samenspraak met jouw opdrachtgever. Zijn jullie beide een dag/periode overeengekomen dan kan de opdrachtgever of jijzelf deze dag(en) aan ons doorgeven via email.

3. Hoe zit het met de feestdagen van december en januari?

In december en januari zijn er drie officiële feestdagen namelijk; eerste en tweede kerstdag op 25 en 26 december en nieuwjaarsdag op 1 januari. Als jij vanwege de feestdag niet kan werken en het is voor jou een vaste werkdag, dan kun je recht hebben op een feestdagvergoeding.

4. Wanneer worden de feestdagen uitbetaald?

Een week nadat je je loon hebt ontvangen over desbetreffende periode (tenzij anders afgesproken).

5. Hoe zit het met de uitbetaling van mijn salaris als wij gesloten zijn?

Op vrijdag 25 december en vrijdag 1 januari zijn wij gesloten; wij keren dan niets uit. Jouw salaris wordt de eerst volgende werkdag uitgekeerd. LET OP: Nederlandse banken zijn om sommige (feest)dagen gesloten. Dit kan invloed hebben op jouw salaris.

 

Klanten

1. Mijn medewerkers hebben nog vakantiedagen staan, wat gebeurt daar mee?

Alle opgebouwde vakantiedagen uit 2019 dienen opgenomen te worden voor het einde van dit jaar, anders vervallen ze. Opgebouwde vakantiedagen uit 2020 worden meegenomen naar 2021

2. Hoe kunnen mijn medewerkers deze vakantiedagen opnemen?

Vakantie- of verlofdagen worden altijd in samenspraak ingepland. Zijn de aangevraagde verlofuren goedgekeurd, dan kan jij of de medewerker ons aanschrijven.

3. Hoe zit het met de feestdagen van december en januari?

In december en januari zijn er drie officiële feestdagen, namelijk; eerste- en tweede kerstdag op 25 en 26 december en nieuwjaarsdag op 1 januari. Of de mensen die bij jou werken recht hebben op een feestdagvergoeding berekenen wij als volgt. Let wel; CAO afspraken kunnen afwijken van het onderstaande.

Indien de uitzendkracht in een periode van 13 aaneengesloten weken direct voorafgaand aan de desbetreffende feestdag minimaal 7 keer op de betreffende dag in de week werkzaam is geweest óf indien de uitzendkracht nog geen dertien aaneengesloten weken heeft gewerkt en in meer dan de helft van het aantal weken waarin is gewerkt op de betreffende dag in de week werkzaam is geweest, wordt de uitzendkracht een feestdag toegekend. Indien dit minder is, ontvangt de uitzendkracht geen vergoeding. (nieuw per 30-12-2019 NBBU).

Uitbetaling geschiedt tegen 100% van het uurloon.

4. Wanneer worden deze feestdagen uitbetaald?

Wij keren deze feestdagen een week nadat de medewerkers hun periode loon hebben ontvangen uit.

5. Voor wanneer moet ik de uren van mijn medewerkers doorgeven en hoe zit het met de uitbetaling daarvan?

Om de salarissen en jaaropgaves op tijd te kunnen aanleveren hebben wij voor uiterlijk 15 januari 2021 vóór 12 uur de uren nodig van onze medewerkers. LET OP: Nederlandse banken zijn om sommige (feest)dagen gesloten. Dit kan invloed hebben op het salaris van de medewerker.