Wat kost een payroll bedrijf?

Misschien heb je al eens “wat kost payroll” gegoogeld. Bij Payingit weten we maar al te goed dat er door sommige payrollbedrijven soms wat vaag wordt gedaan over payroll tarieven. Dat maakt payroll tarieven vergelijken moeilijk. En dan zijn er nog payroll kosten per uur en per dag … De goedkoopste payroll is bovendien niet altijd de beste. Bij Payingit willen we hier duidelijkheid in scheppen. Daarom bestaat het payrolltarief van Payingit uit een aantal duidelijke, vooraf besproken elementen. Dit om te waarborgen dat je bij een samenwerking met ons niet voor onverwachte payroll kosten komt te staan. Wel zo eerlijk vinden wij.

De payroll kosten: afhankelijk van maatwerk

Een payrolltarief is maatwerk en hangt af van een aantal externe factoren, zoals het aantal medewerkers dat je bij ons wilt onderbrengen. De voorwaarden van onze dienstverlening nemen wij altijd met onze relaties door. Op deze manier zorgen wij dat je weet wat je kunt verwachten.

Uit welke factoren bestaat het payrolltarief van Payingit?

Onze reguliere tariefopbouw bestaat uit een aantal verschillende factoren. Payroll kosten berekenen hangt af van een aantal factoren:

1. Het bruto uurloon van de medewerker

Dit is het salaris dat je medewerker bruto verdient. Van dit loon gaat nog loonbelasting af. Nadat deze belastingen er vanaf zijn, blijft het nettoloon over. Dit is het loon dat de medewerker op zijn of haar rekening gestort krijgt.

2. Reserveringen voor de medewerker

De kosten van payroll zijn ook afhankelijk van reserveringen voor vakantiedagen, feestdagen, kort verzuim en bijzonder verlof. Wanneer er wordt gewerkt met een payrollfactor over het brutoloon, worden deze reserveringen meegerekend in het payrolltarief van Payingit.

3. Sociale premies en werkgeverslasten

Via payroll draag je het juridisch werkgeverschap over aan ons. Als juridisch werkgever dienen wij vervolgens sociale premies en werkgeverslasten af te dragen. Deze lasten zijn een som van premies voor werknemersverzekeringen en de bijdrage voor de zorgverzekeringswet.

4. De marge van Payingit

Tenslotte rekenen wij een marge voor de verloningen over het tarief. Dit zijn extra kosten die ontstaan omdat wij de salarissen uitkeren, jaaropgaven maken, flexibiliteit bieden en het ziekterisico afdekken.

Offerte payroll aanvragen

Bovenstaande afbeelding is een voorbeeld van het payrolltarief van Payingit. Ons tarief is altijd maatwerk en verschilt per afnemer. In het voorbeeld is het uiteindelijke tarief €16,50. Dit komt neer op een ‘factor’ van 1,65. Wil je weten wat het je kost om samen met ons te werken en een payroll offerte aanvragen? Neem dan contact op met een van onze accountmanagers via 020 225 25 03 of door het contactformulier in te vullen. Wij bellen je zo snel mogelijk terug en geven je indien nodig extra uitleg over de kosten. Payroll was nog nooit zo transparant!

Toeslaguren en onkosten

Er zijn arbeidsuren waarop medewerkers extra betaald krijgen. Deze uren noemen we toeslaguren. Voorbeelden hiervan zijn uren die op zon- en feestdagen vallen, of uren die buiten de reguliere kantoortijden vallen. We kunnen je meer uitleg geven over deze kosten. Payrolling is ons vak en we geven je graag persoonlijk advies.

Hoe werkt payroll?

Wilt je meer weten over payroll en de voordelen van payrolling? Ben je benieuwd naar hoe het zou zijn om jouw personeels- en salarisadministratie over te laten aan een gespecialiseerd payrollbedrijf? Vraag je jou af of personeel aannemen nog tot je takenpakket behoort en wie het uurloon van de medewerker beslist? En wat met de sociale lasten?

Lees meer op onze payroll pagina. Je kunt uiteraard ook bij ons terecht voor vragen en vrijblijvend advies.

Download nu onder whitepaper!

Download nu onze whitepaper over payrolling en kom erachter wat payrolling voor jouw onderneming kan betekenen! Vul je e-mailadres in bij het onderstaande formulier en lees meer over payrolling voor werkgevers!

Contactformulier

  • Waar kunnen we je mee helpen?

    Het geheim van die service? Onze bedrijfscultuur.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak