Home Blog Het wettelijk minimumloon per 1 januari 2017

Het wettelijk minimumloon per 1 januari 2017

Het wettelijk minimumloon per 1 januari 2017

Het wettelijk minimumloon is het salaris waar werknemers in Nederland minimaal recht op hebben. Dit minimumloon geldt voor iedereen die actief is op de arbeidsmarkt met de leeftijd van 15 jaar tot de AOW-leeftijd. Het minimumloon wordt ieder jaar opnieuw op 1 januari en 1 juli vastgesteld. Hieronder vind je het wettelijk minimumloon per 1 januari 2017.

 

De bedragen vanaf 1 januari 2017

De bedragen in de onderstaande tabel zijn de bruto bedragen per maand, week en dag opgedeeld in de leeftijdscategorie van 15 t/m 23 jaar en ouder.

 

 

De bruto bedragen uit de tabel gelden voor personen die fulltime werken. Werk je parttime? Deel dan het aantal uren dat je per week werkt door het aantal uren van een fulltime werkweek in jouw bedrijf. Vermenigvuldig dit bedrag vervolgens met het voor jou relevante minimumloon per maand.

Het minimumloon per uur vanaf 1 januari 2017

Hieronder vind je het minimumloon per uur op basis van een 36, 38 en 40-urige werkweek.

 

 

PayingIT als juridisch werkgever

Staan jouw werknemers bij ons op de payroll, dan zijn wij  juridisch werkgever. Daarom zijn wij verplicht om deze verhoging door te voeren voor alle medewerkers die onder deze regeling vallen. PayingIT heeft een NEN-certificaat. Om te voldoen aan dit certificaat is het o.a. een eis dat er juist betaald wordt. De Stichting Normering Arbeid voert hiervoor een controle uit.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak
Joep de Heer Business Development Representative