Hoe start je een eigen uitzendbureau? 5 tips - Payingit

Categorie: Blog, Tips

Auteur:

20 november 2017

Hoe start je een eigen uitzendbureau?

De uitzendbranche is gegroeid, en blijft naar verwachting in populariteit toenemen in Nederland. Steeds meer ondernemers zien het nut van een gezonde balans tussen vast en flex in. En waar vraag is, is aanbod. Vandaar dat er ondernemers zijn die het aandurven om een eigen uitzendonderneming te starten. Toch is dit makkelijker gezegd dan gedaan, want hoe start je een eigen uitzendbureau? Hieronder vind je 5 tips.

#1 Verdiep je in de branche

Een goed begin is (bijna) altijd het halve werk. Verdiep je daarom eerst altijd goed in de branche. Dit kan je doen door contact op te nemen met brancheorganisaties als de NBBU of ABU. Zij kunnen je op hun beurt informatie verschaffen over de wet- en regelgevingen en de collectieve arbeidsovereenkomsten.

#2 Certificeringen

Zorg dat je over de juiste certificeringen beschikt. Doe je dit niet? Dan kunnen er twijfels ontstaan over de betrouwbaarheid van je organisatie. Dit terwijl je wél gewoon werkt zoals het hoort. Deze certificeringen moet je eigenlijk zien als een soort bevestiging van je betrouwbaarheid. Een goed voorbeeld is de NEN 4400-1 certificering van de Stichting Normering Arbeid.

#3 Specialisatie

Wij raden aan om je te specialiseren wanneer je een eigen uitzendbureau start. Doe dit in een gebied waar je echt goed in bent en wat je zelf ook leuk vindt. Alleen zo zorg je dat je onderscheidend bent tegenover de rest. Kies er bijvoorbeeld voor om je specifiek te richten op jongeren, of op 50+ers.

#4 Houd het persoonlijk

Met je een eigen uitzendbureau werk je met mensen. Houd het daarom persoonlijk, zeker in het begin! Noem werknemers gewoon bij naam en zorg dat zij snel en duidelijk antwoord krijgen op hun vragen. Ook zo kan je jezelf onderscheiden van de rest.

#5 Besteed de backoffice uit

Als uitzendbureau ben je hoofdverantwoordelijk voor de werving en selectie van medewerkers. Dit kost ontzettend veel tijd. Hierdoor kan het lastig worden om ook nog eens de administratieve taken in goede banen te leiden. Wij raden daarom aan om de backoffice uit te besteden aan een payrollbedrijf. Meer weten over het uitbesteden van de backoffice? Meer info vind je in onze blog.

 

Een eigen uitzendbureau starten

 

Vragen of toevoegingen?

Heb je vragen, of toevoegingen aan bovenstaande tips? Laat het ons weten! Deel jouw inzichten door te reageren onder de blogpost op onze website, of door een reactie te plaatsen onder één van onze social media kanalen.

Cees is als commercieel directeur verantwoordelijk voor de sales, marketing, én communicatie. Door jaren te hebben gewerkt bij een payrollbedrijf brengt hij expertise en ervaring met zich mee. Zijn doel? Payingit het klantvriendelijkste bedrijf in het verwerken van financiële afwikkeling en arbeid maken.

Neem contact op

Gerelateerde blogs

aricle-image

StiPP pensioen voor flexkrachten

StiPP pensioen voor flexkrachten Met pensioen gaan, het lijkt voor sommige wellicht ver weg. Toch…

Lees artikel
aricle-image

Flexplekken geen garantie voor hogere productiviteit

Flexplekken geen garantie voor hogere productiviteit medewerkers Werkplekken die werknemers zelf kunnen aanpassen, ook wel…

Lees artikel
aricle-image

Maak kennis met beveiligingsbedrijf WA Security Services

WA Security Services: veiligheid en beveiliging in de gezondheidszorg Beveiligingsbedrijf WA Security Services uit Zeist…

Lees artikel

Schrijf een reactie