Home Blog Lokaal 16: Verse, biologische én lokale producten op Texel

Lokaal 16: Verse, biologische én lokale producten op Texel

Onze zakenrelatie Lokaal 16 is -naar eigen zeggen- een ‘gezellig lunch- en ontbijtcafé op Texel waar men terecht kan voor ambachtelijk brood, luxe beleg, verse fruitshakes en heerlijke koffie’. Tevens wordt deze mooie plek op het eiland gerund door de zus van onze Business Director Costa. Costa vertelde ons veel over de onderneming van zijn zus. Omdat wij nieuwsgierig werden, legden we onderstaand interviewtje met haar af.

Waarom heten jullie ‘Lokaal 16’?

Op 1 november 2016 heb ik het bedrijf overgenomen inclusief de naam en het concept. Het bedrijf is gevestigd op Gravenstraat 16, dus hier komt het getal 16 vandaan. Hoe de vorige eigenaren op de naam zijn gekomen, weet ik eerlijk gezegd niet.

Hoe is jullie horecaonderneming op Texel ontstaan?

De vorige eigenaren hebben dit pand gekocht omdat ze een tweede woning op Texel wilden. Toen ze dit pand tegenkwamen vonden ze het erg mooi en kochten het. Op dat moment was er al een restaurant gevestigd in het pand. Het idee om een horecaonderneming te starten kwam nadat de vorige eigenaar vond dat er een goede koffietent miste in Den Burg.

Zijn jullie echte ‘Texelaren’? Zo niet, hoe zijn jullie op het eiland terecht gekomen?

Zelf ben ik niet op Texel geboren. Ik ben hier terechtgekomen omdat mijn vader hier ging werken. Zelf was ik toen 6 maanden oud. Mijn vader, moeder en ik zijn hier met zijn drieën naartoe verhuisd. Mijn vader is een paar jaar later vertrokken en mijn moeder en ik zijn gebleven.

Hoe ziet het dagelijks leven van een ondernemer op een eiland eruit?

Haha, dat is elke dag anders. Dit komt mede doordat het eiland erg toeristisch is. Hierdoor zijn er veel pieken en dalen. Eigenlijk loopt de toestroom het hele jaar door, maar vanaf Pasen merk je dat er echt veel mensen naar het eiland komen. Deze drukte houdt aan tot ongeveer eind oktober. Daarna wordt het doordeweeks wat rustiger, maar de weekenden en vakanties blijven altijd levendig op Texel.

Hoe zijn jullie bij het concept van ‘verkoop-lokaal & lunchcafé’ gekomen?

Zoals net aangegeven, hebben we het concept overgenomen van de vorige eigenaar.

Waarom moeten bezoekers aan Texel juist bij jullie ontbijten of lunchen?

Lokaal 16 ligt op een mooie en rustige locatie maar is tegelijkertijd midden in het centrum van Den Burg. We hebben een prachtige binnentuin waar onze gasten heerlijk rustig kunnen genieten van een kopje koffie bij het ontbijt of bij de lunch. Verse, biologische en lokale producten staan bij ons hoog in het vaandel. Dit is iets wat lang niet overal op Texel zo is en wat ons onderscheid van de rest. Ook verkopen we smaakvolle taartjes. Kortom, ik raad iedereen aan om langs Lokaal 16 te komen tijdens een bezoek aan het eiland Texel. 

Hoe bedenken jullie al jullie recepten?

Tijdens de overname hebben we de kaart van de vorige eigenaar overgenomen. Dit is de basis gebleven van ons menu, maar we zijn de oude recepten gaan ‘finetunen’. Hierbij zijn we vooral bezig geweest met het aanbieden van nog meer biologische- en streekproducten. Verder leggen we de nadruk op een verse bereiding van onze gerechten.

Waar willen jullie met Lokaal 16 over 10 jaar staan?

Met lokaal 16 zitten we een beetje op een verborgen plekje. Je moet dus echt weten waar we zitten om ons te kunnen vinden. Dit maakt de locatie zo leuk en uniek. Over 10 jaar hoop ik dat het gevoel in de zaak nog steeds hetzelfde is als nu. Het gevoel dat mensen binnenkomen en zich direct in een plein paradijsje wanen waardoor ze blij zijn dat ze het gevonden hebben. Verder ga ik door met de lijn die ik nu heb. Ik hoop over 10 jaar onze manier van werken nog meer verfijnt te hebben en dat al onze gasten die langs zijn gekomen altijd met een blij gevoel vertrekken.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak
Joep de Heer
Joep de Heer Business Development Representative