Home Blog Minimumloon voor jongeren omhoog
Minimumloon voor jongeren omhoog

Minimumloon voor jongeren omhoog

Jongeren vanaf 21 jaar en ouder krijgen recht op hetzelfde minimumloon als volwassenen vanaf 23 jaar. Dit maakt de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Lodewijk Asscher bekend. Daarnaast gaat het minimumloon voor jongeren tussen 18 en 21 jaar omhoog. De verhoging is tot stand gekomen omdat verschillende partijen van mening zijn dat personen vanaf 21 jaar hetzelfde werk doen als personen vanaf 23 jaar. Omdat zij hetzelfde werk verrichten, verdienen zij ook hetzelfde salaris.

Young United als actiegroep voor de verhoging van het minimumloon voor jongeren

Young United (de jongerenbeweging van de FNV) spant zich al jaren in voor de verhoging van het minimumloon voor jongeren. Dit deden zij door op verschillende plekken in Nederland actie te voeren. Omdat de actiegroep hier zo lang mee bezig is geweest, spreken zij van een historische dag.

De overgang van de verhoging van het minimumloon voor jongeren wordt  in stappen uitgevoerd. Vanaf 2017 gaan jongeren van 22 hetzelfde verdienen als personen van 23 jaar en ouder. Vervolgens zullen vanaf 2019 ook jongeren van 21 meer gaan verdienen.

De gevolgen voor u als ondernemer

Omdat jongeren volgens de wet meer moeten gaan verdienen, gaan de loonkosten van jong personeel omhoog voor u als ondernemer. U zult personen van 21 en 22 vanaf 2019 dus meer salaris moeten uitkeren. Jonge flexkrachten die bij ons op de payroll staan, kunnen door deze ontwikkelingen ook een hoger salaris verwachten wanneer het minimumloon voor jongeren omhoog gaat.

Heeft u vragen over de verhoging van het minimumsalaris voor jonge medewerkers? U kunt ons bereiken via het contactformulier op onze website of via ons telefoonnummer 020-7717236. Wij beantwoorden graag de vragen die u heeft met betrekking tot uw ondernemerschap.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak
Joep de Heer
Joep de Heer Business Development Representative