Nieuwe zzp-wet Koolmees uitgesteld tot 2021 - Payingit

Categorie: Blog, Kennis

Auteur:

22 januari 2019

Nieuwe zzp-wet Koolmees uitgesteld tot 2021

De nieuwe zzp-wet van Minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) loopt door het EU-recht minstens een jaar vertraging op. Hierdoor wordt deze uitgesteld tot minimaal 2021. De nieuwe zzp-wet moet ervoor zorgen dat zzp’ers die onder een specifiek uurtarief werken, automatisch een arbeidsovereenkomst krijgen bij hun opdrachtgever. Dit nieuwe plan moet schrijnzelfstandigheid en uitbuiting van zzp’ers tegengaan.

 

Zzp-wet Koolmees uitgesteld

 

Geblokkeerd door de Europese Commissie

Het plan van Minister Koolmees wordt in zijn huidige vorm geblokkeerd door de Europese Commissie. Dit omdat het automatisch aanpassen van arbeidscontracten waarschijnlijk in strijd is met het recht vanuit de Europese Unie. Het gaat hierbij om artikelen die regelen dat zelfstandigen in de EU de vrijheid hebben om overal te wonen en werken. Hierdoor is de Minister aan de slag gegaan om een alternatief te kunnen realiseren. Dit alternatief schuift op naar ten minste 2021.

Zelfstandigen die 3 maanden bij een opdrachtgever werken

Volgens de Minister zijn zelfstandigen die minimaal 3 maanden bij een opdrachtgever werken eigenlijk gewoon werknemers van de opdrachtgever. Daarnaast wil Koolmees een minimaal uurtarief voor zelfstandigen invoeren.

Vragen?

Heb je vragen over de nieuwe zzp-wet van de Minister? Neem contact met ons op! Reageer via één van onze social mediakanalen, of onder de blogpost op onze website.

Gylian is als Marketing & Communications Specialist verantwoordelijk voor het schrijven van webteksten en blogs, het optimaliseren van de website, onze social media kanalen, en het monitoren van de actualiteiten die relevant zijn voor Payingit.

Neem contact op

Gerelateerde blogs

aricle-image

Zeven misvattingen rondom de WWZ

Zeven misvattingen rondom de WWZ Er is veel te doen rondom de groei van de…

Lees artikel
aricle-image

Buteo Bouw: de bouwer waarop je kunt bouwen

Buteo Bouw: de bouwer waarop je kunt bouwen;) Droom jij van een nieuwe keuken, een net wat ruimere…

Lees artikel
aricle-image

Cees Maat over onze visie op klantvriendelijkheid

Cees Maat over onze visie op klantvriendelijkheid PayingIT heeft zichzelf een heel duidelijk doel gesteld, namelijk:…

Lees artikel

Schrijf een reactie