Payroll voor werknemers

Wanneer je als flexkracht bij Payingit op de payroll komt, betekent dit dat je bij ons op de loonlijst komt te staan. In dit geval blijft je werkgever de uitvoerende taken van het ondernemerschap doen. Hij of zij vertelt hoe laat je aanwezig moet zijn, geeft aan wanneer het lunchtijd is en bepaald hoeveel je betaald krijgt. Alleen het juridische gedeelte nemen wij over. Dat klinkt ingewikkeld, maar eigenlijk betekent het dat wij je salaris uitbetalen, je ziek melden bij het UVW en je vakantiegeld uitkeren. Via deze weg hoeft je werkgever dus geen administratieve taken meer te doen.

Payroll voor werknemers, wat zijn mijn rechten?

Als je op de payroll staat heb je net als werknemers in vaste dienst arbeidsrechten. Omdat Payingit lid is van brancheorganisatie NBBU, horen wij ons netjes aan de regels van de cao voor uitzendondernemingen te houden.

Vakantiegeld en -dagen

Als flexkracht bouw je vakantiegeld en -dagen op. Het aantal vakantiedagen is afhankelijk van het aantal uren dat je maakt. Heb je veel gewerkt het afgelopen jaar? Dan heb je recht op meer vakantiedagen. Het saldo van je vakantiegeld is afhankelijk van je brutoloon. Dit bedraagt altijd 8% van het brutoloon dat je hebt verdiend. Het percentage is alleen anders als dit anders wordt aangegeven in je collectieve arbeidsovereenkomst.

Pensioen

Payrollmedewerkers bouwen pensioen op via het STiPP (Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten). Je begint met het opbouwen van een basispensioen. Na anderhalf jaar bouw je een zogeheten plus-pensioen op.

Doorbetaling bij ziekte

Zit je als payrollmedewerker ziek thuis? Dan heb je gewoon recht op loondoorbetaling. Bij arbeidsongeschiktheid heb je recht op een percentage van het loon. Wij werken met twee wachtdagen. Dit houdt in dat de eerste twee dagen gelden als onbetaald verlof. Daarna keren wij 90% van je loon uit. Het aantal uren hangt samen met het gemiddelde dat je over de voorgaande 13 weken via ons gewerkt hebt.

De hoogte van mijn salaris

De hoogte van je salaris mag nooit lager zijn dan het salaris van je collega’s met dezelfde of een vergelijkbare functie en een vast arbeidscontract. De regel om dit verschil tegen te gaan heet de inlenersbeloning. Deze regel zegt dat er rekening gehouden moet worden met de CAO van de inlener. Lees meer over de inlenersbeloning in onze blog.

Recht op een vast arbeidscontract

Des te langer je werkt op basis van een payrollcontract, des te meer rechten je opbouwt. Dit gebeurt volgens een zogeheten fasetelling. In fase 4 van de fasetelling heb je recht op een contract voor onbepaalde tijd.

Contactformulier

  • Waar kunnen we je mee helpen?

    Het geheim van die service? Onze bedrijfscultuur.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak