Payroll bij Payingit - maak het hebben van personeel eenvoudiger

Payrollbedrijf

Maak een afspraak

Wat is een payroll bedrijf?

Misschien vroeg je je wel al eens af: “Wat doet een payroll bedrijf precies?”. Payroll bedrijven doen aan payrolling, wat erop neerkomt dat het juridisch werkgeverschap van een organisatie wordt overgedragen aan dit payroll bureau. Een bedrijf wordt zo verlost van administratieve klusjes én een deel van het werkgeversrisico komt bij het payroll bedrijf te liggen.

 

De werkzaamheden van payroll bedrijven

In het kort, nemen payroll bedrijven de payrolling over voor een bedrijf. Payroll betekent in het Engels loonlijst, dus het payrollbedrijf neemt de verantwoordelijkheden voor de loonlijst over. Het personeel van een bedrijf komt op de loonlijst van het payrollbedrijf te staan. In een payroll constructie wordt het payroll bedrijf verantwoordelijk voor de salarisadministratie en het juridisch werkgeverschap. Toch blijf jij, als werkgever, uiteraard verantwoordelijk voor het werk op de werkvloer.

 

Als juridisch werkgever, zorgen payrolling companies ervoor dat alle (nieuwe) werknemers een arbeidscontract krijgen. Bovendien zorgt een payroll bureau ook voor de correcte CAO-uitbetaling van de gewerkte uren. Bovendien zorgt het payroll bedrijf ervoor dat er een spaarpot met reserveringen voor vakantiegeld en -dagen wordt opgebouwd. Als werkgever zet je je personeel in wanneer je hen nodig hebt. Flexibel personeel is dan ook een groot voordeel van payrolling voor werkgevers. Als er geen werk is, of als er zieke medewerkers zijn, zijn er ook geen kosten. Goed geregeld, toch? Als werkgever blijf je bovendien verantwoordelijk voor de bepaling van de werktijden, de baan zelf en het loon. 

 

Wil jij ook starten met payrollen? Dan zit je goed bij Payingit! Wil je toch nog wat meer lezen over payrolling? Lees dan onze pagina Wat is payroll?’.

 

Wat payrollbedrijf Payingit voor jou doet:

Dit kun je als bedrijf van Payingit verwachten: 

 • Wij maken de arbeidscontracten;
 • Wij verwerken de gewerkte uren en betalen de medewerkers uit;
 • Wij versturen de loonstroken en jaaropgaven;
 • Wij nemen de werkgeversrisico’s over (ziekte, ontslag).

 

Payroll contracten duidelijk uitgelegd

Als je kiest om samen te werken met een payrollbedrijf, dan sluiten wij een payroll contract af met jou als werkgever en sluiten we arbeidsovereenkomsten met jouw werknemers. Zo zijn financiële risico’s zoals werknemersrisico’s volledig gedekt én jouw administratie wordt overgenomen, wat payroll interessant maakt voor jou als werkgever.

 

Eens deze overeenkomsten er zijn, worden wij als payroll specialist, juridisch verantwoordelijk. Dit houdt in dat wij ervoor zorgen dat de medewerkers salaris, vakantiegeld, loonstroken etc. van ons ontvangen. 

 

Payroll contracten zijn niet van onbepaalde tijd; er is een maximum van 5,5 jaar. Werknemers die al 5,5 jaar met payroll contracten werken, worden hierna vaste medewerkers.

 

Verschil payroll en uitzendbureau

Er is wel eens verwarring tussen payroll bedrijven en uitzendbureaus. Toch is er een groot verschil tussen beiden: payroll is enkel een vorm van uitzenden; als bedrijf blijf je volledig verantwoordelijk voor de selectie en het aanwerven van nieuwe medewerkers. Een uitzendbureau daarentegen, gaat ook personeel aannemen. De kosten van payroll zijn dus minder dan die van een uitzendbureau, omdat je als bedrijf een deel van het werk nog zelf opneemt. 

 

Voordelen van payrolling voor werkgevers

Eén van onze veelgestelde vragen, is: “Wat zijn nou de grote voordelen van payrolling?”. Er zijn er zes die we graag even meer toelichten:

 • Payrolling zorgt voor meer flexibiliteit in je onderneming, zo zet je medewerkers enkel in als je hen nodig hebt
 • De periode van payroll naar vast contract is langer, omdat de medewerker maximaal 5,5 jaar tijdelijke contracten mag krijgen 
 • De payroll overeenkomst is het eerste anderhalf jaar van dag tot dag opzegbaar
 • Minder financiële risico’s, bv. geen kosten bij ziekte
 • Personeelskosten zijn altijd volledig inzichtelijk
 • Minder tot geen personeelsadministratie

 

Voordelen van payrolling voor werknemers

Ook voor werknemers zijn er voordelen om in juridische dienst zijn bij een payrollbedrijf:

 • Je weet dat jouw salaris altijd op tijd en correct wordt uitbetaald
 • Werken met een payroll contract biedt zekerheid, want ook als payroller heb je recht op doorbetaling bij ziekte en vakantiedagen
 • Recht op hetzelfde loon als de werknemer in dienst van het inlenende bedrijf, want de CAO’s van het payrollbedrijf en inlenersbedrijf zijn hetzelfde 

 

Payrolling met payroll organisatie Payingit

We weten dat er veel payroll bedrijven zijn in Nederland. De keuze is groot en dat kan verwarrend zijn. Alle payroll bedrijven beloven immers scherpe prijzen en meer. Toch is Payingit anders dan alle andere payroll bedrijven. Wij bieden uiteraard een heel scherp tarief en de beste service, maar we communiceren bovendien uiterst eerlijk en duidelijk. Van ons krijg je geen mooie verkooppraatjes! Wij geven je graag persoonlijk en specialistisch advies, zodat het duidelijk is wat wij voor jou kunnen betekenen. Je kunt van ons optimale inzet verwachten; wij staan helemaal voor jou klaar. Wij antwoorden snel en zorgen in no-time voor een oplossing. Bovendien zijn onze systemen modern en uiterst makkelijk in gebruik.

 

Wij zijn verder volledig gecertificeerd! Zo weet je zeker dat je voor een betrouwbaar payrollbedrijf kiest. Payingit is dé payroll specialist die je zoekt! 

 

Download nu onder whitepaper!

Wil jij graag weten wat payrolling voor je onderneming kan betekenen? Download dan nu onze whitepaper. Klik op de link hieronder om de whitepaper te downloaden:

 

Kiezen voor Payingit

Wil je jouw payroll uitbesteden? Dan is Payingit het payroll bedrijf dat je zoekt. Heb je nog een vraag over payrolling? Neem dan een contact met ons op, we helpen je graag. Je kunt ons bellen op 020-225 25 00 of mailen naar info@payingit.nl