Home Blog Te weinig waardering voor flexkrachten
Te weinig waardering voor flexkrachten

Te weinig waardering voor flexkrachten

Uit onderzoek blijkt dat flexkrachten nog onvoldoende waardering van hun werkgever en de maatschappij krijgen. Gemiddeld gaven ruim 1300 flexkrachten aan dat zij de waardering van hun werkgever een 6,5 geven. Dit is een voldoende, maar het kan beter. Het gaat hierbij vooral om praktisch opgeleide flexkrachten. Door te weinig waardering voor flexkrachten kan het zijn dat werknemers sneller op zoek gaan naar een andere werkgever. Iets wat je zeker met de krapte onder praktisch opgeleide arbeiders als werkgever wilt voorkomen.

Waardering voor flexkrachten belangrijk

Wij kunnen als payrollbedrijf niets anders zeggen dan dat het belangrijk is om waardering voor je medewerkers met een flexibel arbeidscontract te tonen. Houd je medewerkers op deze manier tevreden om ervoor te zorgen dat zij met plezier naar hun werk gaan. Geef zo nu en dan een complimentje, of feedback wanneer de werkzaamheden beter kunnen. Zorg er wel voor dat je niet alleen negatieve feedback geeft. Door positieve feedback te geven weet een medewerker namelijk beter waar zijn of haar kwaliteiten liggen. Hierdoor weet je medewerker sneller welke werkzaamheden er opgepakt kunnen worden.

Tevreden medewerkers

Natuurlijk is het niet alleen van belang om alleen je flexkrachten waardering te geven. Wij vinden dat je als werkgever verantwoordelijk bent voor het tevreden houden van al je medewerkers. Zo doe je dit door een fijne bedrijfscultuur uit te dragen, gezondheid onder je medewerkers te stimuleren, diversiteit te creëren en doorgroeimogelijkheden te bieden. Op zoek naar meer manieren om je werknemers tevreden te houden? Lees meer in onze eerder gepubliceerde blog.

Wat vind jij?

Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Ben je een flexkracht? Of heb je flexkrachten in dienst? Hoe zit het volgens jou met de waardering voor flexkrachten? Laat het ons weten. Je kunt reageren onder de blogpost op onze website, of via één van onze social mediakanalen.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak
Joep de Heer
Joep de Heer Business Development Representative