Home Blog Teambuilding en werktevredenheid, is er een verband?
Teambuilding en werktevredenheid, is er een verband?

Teambuilding en werktevredenheid, is er een verband?

Teambuilding en werktevredenheid. Volgens velen twee factoren die met elkaar in verbinding staan. Want zeg nou zelf, door leuke dingen met je medewerkers te doen ontstaat er een bepaalde band. Met een betere band ontstaat er vervolgens weer een prettigere werksfeer. Neem je werknemers dus een keer mee om te gaan survivallen, organiseer een bootcamp, of ga met zijn allen op kookcursus. Zo wordt niet alleen je team hechter, maar merk je al snel de positieve effecten voor je bedrijf.

Het effect van teambuilding

Bij de organisatie van een activiteit raad ik aan om suggesties te bespreken met je medewerkers. Zo wil Arne bijvoorbeeld paintballen, maar volgt Marie misschien wel liever een schildercursus. Neem alle opties met ze door. Door hen te betrekken bij de organisatie kom je erachter wat iedereen leuk vindt en zorg je voor meer betrokkenheid in je team. Het uiteindelijke doel van de activiteit is het verbeteren van de onderlinge samenwerking. Door de samenwerking te verbeteren gaat het team namelijk beter functioneren! Tenslotte kom je achter verborgen kwaliteiten van je personeel door de dag zo goed mogelijk te evalueren. Wie deed wat goed en wie was waar nodig om de activiteit te laten slagen? Doe dit door de dag door te nemen met een lekker hapje en een drankje.

De Payingit Pegels

In het kader van teambuilding hebben we bij Payingit mooie ontwikkelingen doorgemaakt. Zo hebben we met teamleden uit verschillende afdelingen meegedaan aan een voetbalcompetitie voor bedrijven uit Amsterdam. Onder welke naam? De Payingit Pegels! Om het seizoen te analyseren, vroegen we twee vedettes uit het team om terug te blikken op afgelopen seizoen.

De Payingit Pegels zijn op deze foto rechts in het paars in actie te zien.

Terugblik op het seizoen

De twee vedettes die met ons terugblikte op het seizoen zijn Boj Tieman en Boris Lindgren. Beide twee belangrijke schakels die er vanaf het begin van de Payingit Pegels bij zijn geweest.

Boj, terugkijkend op afgelopen seizoen: wat was je mooiste doelpunt!? Heeft dit doelpunt kunnen bijdrage aan de winst? Of was het er één om de schade te beperken?

Mijn mooiste doelpunt was tijdens het eindtoernooi. Ik kreeg de bal op rechts met mijn rug richting de goal. Toen ik de bal kreeg draaide ik richting de speler met mijn rug langs de zijlijn. Tijdens de draai gaf ik mijn tegenstander een poortje om mijzelf vrij te spelen richting het doel. Vervolgens laaide ik hem strak in de hoek bij een duikende, maar kansloze keeper. De wedstrijd speelden we uiteindelijk gelijk. Het toernooi werd eveneens niet gewonnen. Wel ben ik meer dan tevreden door dit zaligmakende doelpunt.

Lindgren, hoe kan jij als belangrijke schakel terugkijken op afgelopen seizoen? Hoop je dat aankomend seizoen wederom zo verloopt?

Met plezier, maar tegelijk met een kritisch oog op de toekomst. Mede door wat conditionele en fysieke tegenslagen hebben we ons extra hard moeten inzetten in het korte tijdsbestek van de wedstrijden. De dood, of de gladiolen (toevallig zijn de gladiolen het enige team waar we van hebben gewonnen). Gelukkig was er wel altijd genoeg plezier en toewijding te vinden aan de zijde van de Payingit Pegels.

Uiteraard hoop ik dat we aankomend seizoen met dezelfde hoeveelheid plezier en toewijding onze wedstrijden spelen. Waar ik verbetering wil zien? In de derde helft. Hier lieten we nog wel eens wat steken vallen .

Het effect van teambuilding bij Payingit

Zoals hierboven aangegeven vinden wij bij Payingit een goed functionerend en betrokken team van groot belang. Om dit te bevorderen zijn we in het verleden met zijn allen naar foodfestival ‘De Rollende Keukens’ geweest, hebben we een goed festivalletje gepakt en gingen we met zijn allen uit eten bij een luxe restaurant met kerst. Zo zorg je uiteindelijk voor een verhoogde medewerkerstevredenheid. En guess what; een hogere medewerkerstevredenheid leidt tot een hogere klanttevredenheid! Tevreden medewerkers hebben namelijk veel drive en energie om klanten een goede service te verlenen. Het heeft dus een bepaald domino-effect op elkaar. Ook zorgt een hogere tevredenheid voor minder ziekteverzuim. Dus waar wacht je nog op? Ga wat leuks doen met zijn allen!

Wat vind jij?

Wij zijn benieuwd. Welk verband zie jij in teambuilding en werktevredenheid? Onderneem je als ondernemer ook activiteiten om de effecten van teambuilding te merken? Deel je mening door te reageren onder de blogpost op onze website, of door een reactie te schrijven via één van onze social media kanalen.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak
Joep de Heer
Joep de Heer Business Development Representative