Home Blog Tips voor het kiezen van een online planning tool

Tips voor het kiezen van een online planning tool

Uw onderneming groeit. U krijgt meer personeel in dienst en u raakt het overzicht kwijt. Uw tijd steekt u liever in iets anders dan administratie en invoerwerk. Om efficiënter te werk te gaan besluit u gebruik te maken van een planning tool. Maar de keuze van de juiste planning tool is niet 1,2,3 gemaakt. Met de vele aanbieders in de markt is het moeilijk vergelijken. Want waar moet u naast de kosten opletten bij een goede online planning tool? PayingIT zet voor u vijf tips op een rij om de juiste beslissing te maken.

Wat zijn uw behoeften voor een planning tool?

Hier bedoelen wij mee dat het goed is om te kijken wat wilt u verbeteren in uw bedrijf als het gaat om personeelsplanning. Wat wilt u bereiken met de tool? Het is van belang dat de leverancier van uw planning tool hier aan kan voldoen. Zo kunt u vooraf samen kijken naar uw eisen en wensen en of de leverancier dit voor u kan realiseren. Vraag hierbij om een proefdemo zodat u kunt testen of het werkt. Zo geven wij een demo waarbij wij toelichten wat er mogelijk is in onze tool en kijken wij wat uw behoeften zijn. Vervolgens bieden wij u een testomgeving waarin u de tool kunt uitproberen.

Past de planning tool bij uw toekomstplannen?

Kijk bij uw keuze voor een planning tool naar de toekomst. Wellicht voldoet de planning tool op dit moment aan uw eisen, maar wat als u over twee jaar verdubbeld bent? Dan wilt u de tool wel makkelijk kunnen aanpassen en inrichten op een manier die past bij uw manier van werken. Kijk dus voorafgaand of de tool met de dynamiek in uw organisatie mee kan buigen.

Is de tool gebruiksvriendelijk?

U neemt een planning tool om tijd te besparen en te zorgen dat u efficiënter te werk kunt gaan. Kijk daarom hoe gebruiksvriendelijk een planning tool is. Het moet makkelijk werken. Niet alleen voor u, maar ook voor uw medewerkers. Zij gaan immers ook gebruik maken van de tool. Overigens is het handig als u de tool op uw mobiel kunt gebruiken. Bent u onderweg? Dan is het een pluspunt als u nog steeds de mogelijkheid heeft om te kijken wie waar aanwezig is.

Kies het juiste moment voor implementatie

U kunt wel blij zijn met uw nieuwe tool, maar u bent niet de enige in uw bedrijf die met de tool gaat werken. Zorg dat uw medewerkers de voordelen van de tool kennen en zoals we net al schreven, dat er voor iedereen makkelijk mee te werken is. Kies een implementatiemoment dat voor alle belanghebbende schikt. Dit helpt u uiteindelijk ook met een soepele start en betere werkzaamheid.

Wat betaalt u voor uw planning tool?

Voor veel ondernemers een belangrijke vraag: wat kost het? Welke kosten betaalt u eenmalig en zijn er maandelijkse kosten? Worden er kosten in rekening gebracht wanneer er aanpassingen in de online planning tool nodig zijn en zijn er daarnaast opstartkosten, minimale kosten of trainingskosten?

Zorg dat u van te voren goed voor ogen heeft wat voor prijskaartje er aan het totaalplaatje hangt. Maar kijk vooral naar wat de tool u oplevert.

Bent u op zoek naar een goede planning tool?

Denk altijd goed na voordat u de keuze maakt voor een online planning tool. Wilt u graag efficiënter met uw personeel omgaan maar vindt u het vergelijken lastig? PayingIT vertelt u graag meer over de mogelijkheden van onze planning tool en geeft u vrijblijvend advies.

U kunt ons bereiken op 020-7717236 of vul het contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak
Joep de Heer
Joep de Heer Business Development Representative