Home Blog Verschillende vormen van payrolling

Verschillende vormen van payrolling

Verschillende vormen van payrolling

Er zijn verschillende manieren hoe payrollbedrijven hun diensten aanbieden aan opdrachtgevers. Dit hangt sterk af van de wensen van een ondernemer, maar ook van het payrollbedrijf zelf. De NBBU omschrijft op hun website de 5 verschillende vormen van payrolling. Wij zetten deze vormen voor u op een rijtje.

Welke 5 verschillende vormen van payrolling zijn er?

 

De 5 verschillende vormen van payrolling volgens de NBBU zijn:

 

  1. Een payrollbedrijf verzorgt de BackOffice van een uitzendbureau. Dit betekent dat een uitzendbureau het werven en selecteren van personeel voor een opdrachtgever doet, en het payrollbedrijf daarna juridisch werkgever wordt van dit geselecteerde personeel.
  2. De opdrachtgever/ondernemer doet zelf de werving en selectie van nieuw personeel, en het payrollbedrijf neemt vervolgens het juridisch werkgeverschap in handen van dit personeel.
  3. De opdrachtgever doet zelf de werving en selectie van nieuw personeel, dit personeel komt daarna in dienst te staan bij het payrollbedrijf. Bij deze vorm wordt het personeel voor een tijdelijke periode (bijvoorbeeld bij seizoenswerk) beschikbaar gesteld voor de opdrachtgever.
  4. Personen treden zelf in dienst bij een payrollbedrijf. Dit betekent dat het payrollbedrijf juridisch werkgever is van een persoon die zelf zijn tarieven en dergelijke vaststelt. Op deze manier verzorgt de payroller de facturatie en doet de salarisadministratie. Dit kunnen bijvoorbeeld ook ZZP’ers zijn die hun administratie uit handen willen geven.
  5. Een ondernemer wil een deel of al zijn werknemers outsourcen aan een payrollbedrijf. Dit betekent dat het personeel in dienst komt van de payroller en exclusief permanente werkzaamheden verricht bij de opdrachtgever.

Verschillende vormen van payrolling bij PayingIT

Op dit moment bieden wij bij PayingIT de payrollvormen 2, 3 en 5 aan. Echter willen bij in de toekomst ook de payrollvormen die omschreven staan bij punt 1 en 4 voor u aanbieden.

 

Bij interesse of vragen over verschillende vormen van payrolling, kunt u bij PayingIT terecht. Wij zijn te bereiken via ons telefoonnummer 020-7717236 of via het contactformulier op onze website.

 

Naast payrolling kunt u ook bij ons terecht voor personeelsplanning en salarisadministratie.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak
Joep de Heer Business Development Representative