Wat is het verschil tussen payroll en uitzenden?

Wat is het verschil tussen payroll en uitzenden?

Vanwege de groeiende vraag naar het inlenen van personeel, maken steeds meer bedrijven gebruik van uitzendbureau’s of payrolling. Via deze weg willen ondernemers meer flexibiliteit in hun personeelsbestand creëren. Daarbij hebben ondernemers minder werkgeversrisico’s als zij gebruik maken van payrolling of uitzenden. Dit komt doordat bij het gebruik van payroll en uitzenden, het juridisch werkgeverschap uit handen wordt gegeven aan payrollondernemingen of uitzendbureau’s. Toch is het voor veel mensen niet duidelijk wat de precieze verschillen zijn tussen payroll en uitzenden, daarom zetten wij de verschillen voor u op een rijtje.

De verschillen tussen payroll en uitzenden

 

  • Het grootste verschil tussen payroll en uitzenden zit in het werven en selecteren van personeel. Bij payrolling werft en selecteert de ondernemer zelf zijn personeel, dat personeel komt vervolgens bij het payrollbedrijf in dienst, maar de ondernemer blijft de uitvoerende taken van het ondernemerschap uitvoeren. Bij een uitzendbureau geeft een ondernemer aan wat voor personeel hij zoekt. Op deze manier zorgt het uitzendbureau dat er personeel wordt geworven, geselecteerd en aangeleverd. Omdat een uitzendbureau deze taken uit handen geeft, zijn de kosten vaak veel hoger dan bij payroll.

 

  • Naast de kosten van het werven en selecteren, is er nog een groot verschil tussen payroll en uitzenden. Bij payroll werkt het personeel namelijk exclusief voor de ondernemer die zijn personeel bij een payrollbedrijf heeft ingeschreven. Via een uitzendbureau komt het vaak voor dat het personeel ook bij een ander bedrijf aan het werk gaat.

 

Twijfelt u tussen payroll en uitzenden? Neem contact op met PayingIT

Voor meer informatie over de verschillen tussen payrolling en uitzenden kunt u gerust bij ons terecht voor vragen.  Wij zijn te bereiken via het contactformulier op onze website, of via ons telefoonnummer 020-7717236. Wij helpen u graag verder met naar oplossingen zoeken voor uw ondernemerschap.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak