Home Blog Wat zijn de voordelen van payroll en waarom zou je hiervoor kiezen?

Wat zijn de voordelen van payroll en waarom zou je hiervoor kiezen?

Wil je jouw ondernemersleven makkelijker maken en een deel van je verantwoordelijkheden en werkzaamheden als werkgever uit handen nemen? Dan is payroll wellicht iets voor jou! In deze blog staan de voordelen van payroll centraal. Voordat de voordelen je om de oren vliegen, lees je eerst wat payroll inhoudt en kom je erachter op welke momenten payroll interessant voor je kan zijn. Aan het einde van de blog lees je welke stappen je kunt zetten om met een payrollbedrijf in zee te gaan. Daarnaast laten wij je graag weten op welke manier je ons kunt bereiken als je nog vragen hebt of wanneer je meer over onze diensten te weten wil komen.

Wat houdt payroll precies in?

Payroll, wat is dat nou precies? Veel mensen hebben weleens gehoord van de term, maar weten niet precies wat het inhoudt. Payroll betekent letterlijk vertaald ‘loonlijst’ en wanneer je ervoor kiest om werknemers extern op de payroll te zetten, kies je eigenlijk voor het uit handen geven van alle administratieve en fiscale verplichtingen, die je als werkgever hebt als het op je werknemers neerkomt. Hieronder vallen bijvoorbeeld de salarisadministratie, de verwerking van verlof- en verzuimregistratie, de afdracht van loonheffing en sociale premies en de aangifte van loonheffing en premies bij de Belastingdienst. Als werkgever heb je veel verantwoordelijkheden als het gaat om de administratie rondom je werknemers. Het kan een hoop tijd en energie kosten om dit in goede banen te leiden.

Gelukkig zijn er payrollbedrijven die zich hier specifiek op richten en deze verplichtingen bij je uit handen nemen. Zo hoef jij je als werkgever alleen te richten op het leiden van je bedrijf, terwijl de payrollspecialisten zorgen dat alles rondom de salarisadministratie op orde is. Een payrollbedrijf neemt de verantwoordelijkheid voor de salarisadministratie, fiscale verplichtingen en verzuim- en verlofregistratie van je over. Dit zorgt voor veel tijdsbesparing en zekerheid voor jou, want wij als payrollbedrijf beschikken over specialistische kennis en ervaring op het gebied van de wet- en regelgeving rondom salarisadministratie en meer!

Wanneer kan payroll interessant zijn voor jouw bedrijf?

Als werkgever weet je als geen ander hoeveel tijd het je kost om je personeelsadministratie op orde te houden. Wil je meer tijd overhouden voor het laten groeien van je bedrijf en het ondernemen op zich? Dan kan Payroll in zo’n geval interessant zijn voor jouw bedrijf. Maar wanneer is hier sprake van? Een situatie waarin payroll interessant kan zijn, is als je als werkgever weinig ervaring hebt met de wet- en regelgeving rondom salarisadministratie en fiscale verplichtingen. Een andere situatie waarin payroll interessant kan zijn, is als je als werkgever weinig tijd of zin hebt om je constant bezig te houden met de salarisadministratie.

Ook als je als werkgever snel wilt kunnen schakelen en flexibel wilt zijn in het aannemen van werknemers, kan payroll interessant zijn.

Wat zijn de voordelen van payroll?

Voordat je voor een samenwerking met een payrollbedrijf kiest, wil je uiteraard weten welke voordelen er aan zitten. Wij zijn de beroerdste niet en hebben de meest interessante voordelen voor je op een rijtje gezet.

1. Besparing van tijd en energie

Eén van de grootste voordelen van payroll is dat het je als werkgever een hoop tijd en energie bespaart. Door fiscale en administratieve verplichtingen uit te besteden aan een payrollbedrijf, hoef jij je hier als werkgever niet langer druk om te maken. Hiermee bespaar je veel tijd en moeite, wat je vervolgens in het reilen en zeilen van je onderneming kunt steken.

2. Specialistische kennis en ervaring

Payrollbedrijven beschikken over specialistische kennis en ervaring op het gebied van de wet- en regelgeving rondom werkgeverschap. Hierdoor kunnen ze jou als werkgever helpen om aan alle verplichtingen te voldoen. Je bent er op dat moment in ieder geval van verzekerd dat alles op de juiste manier wordt verwerkt en dat je aan alle verplichtingen voldoet. Dit is vooral een fijn idee als je net bent begonnen met ondernemen en je nog niet weet waar je allemaal rekening mee dient te houden. Daarnaast is het gewoon fijn om een sparringpartner te hebben die met je meedenkt. Zo heb je niet het gevoel dat je er alleen voor staat.

3. Flexibiliteit in het aannemen van werknemers

Een ander interessant voordeel van payroll is dat je door payroll in te zetten snel kunt schakelen en flexibel kunt zijn in het aannemen van werknemers. Met payroll kun je bijvoorbeeld snel een tijdelijke werknemer in dienst nemen zonder dat je daar zelf de administratie voor hoeft te verzorgen. Hierdoor kun je als werkgever snel inspelen op veranderingen binnen je bedrijf, zoals spontane groei of pieken in de werkdruk.

4. Lagere kosten

Onder de voordelen van payroll valt uiteraard ook de prijs die je ervoor betaald. Door payroll in te schakelen kan het zijn dat je als werkgever lagere kosten hebt. Dit komt doordat een payrollbedrijf vaak voordeligere tarieven hanteert voor de verwerking van de salarisadministratie en fiscale verplichtingen. Hierdoor betaal je als werkgever minder voor deze verplichtingen dan wanneer je dit zelf zou doen.

De voordelen van payroll zijn duidelijk: Wat is de volgende stap als je besluit voor payroll te kiezen?

Nu je weet wat payroll precies is en welke voordelen er aan zitten, kun je vast voor jezelf bepalen of het wel of niet bij je past. Zodra je de beslissing maakt om (een deel van) je werknemers op de payroll te zetten, kun je uit verschillende professionele payrollbedrijven kiezen. Zorg ervoor dat je altijd voor een samenwerking met een payrollprofessional kiest, waar je een goede klik mee hebt. Op die manier loopt de samenwerking vanaf het begin al soepel. Bij Payingit staan wij uiteraard voor je klaar! Ons team doet er alles aan om je een complete en geweldige dienst te leveren.

Wil je meer weten over de voordelen van payroll? Neem dan contact met ons op!

Heb je nog vragen over de voordelen van payroll? Of wil je meer over ons bedrijf en de mogelijkheden die wij bieden te weten komen? Dan horen wij het graag! Je kunt contact met ons opnemen door het contactformulier op onze website in te vullen. Verder kun je er ook voor kiezen om ons een keer op te bellen. Wij staan je graag te woord en beantwoorden alle vragen die je hebt. Daarnaast ben je altijd welkom bij ons op kantoor om een lekkere bak koffie of een kop thee te komen drinken. Onze deur staat open en wij nemen graag werkzaamheden en verplichtingen bij je uit handen.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak
Joep de Heer Business Development Representative