Home Blog Werken met ouderen: vier redenen waarom

Werken met ouderen: vier redenen waarom

Vier keer waarom werken met ouderen zo slecht nog niet is

Uit onderzoek blijkt dat de Nederlandse economie 48 miljard euro misloopt door onbenut werkpotentieel van 55-plussers. Accountants- en advieskantoor PwC (PricewaterhouseCoopers) meldt dat Nederland op de 22e plek staat op het gebied van participatie van ouderen onder 34 OESO-landen (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling). Niet erg hoog vinden wij. Het Nederlandse Bruto National Product wordt volgens PwC een stuk hoger als ondernemers meer met ouderen werken. En waarom zou je dit niet doen? Want werken met ouderen biedt wel degelijk voordelen.

#1 Ouderen zijn vaak loyaal

Ouder personeel is vaak loyaler dan jongeren. Dit komt omdat jongeren meer dan vroeger op zoek zijn naar diverse banen en plaats- en tijdsonafhankelijkheid. Ook zijn jongeren meer gefocust op nieuwe ervaringen en het uitbreiden van hun competenties. Hierdoor wisselen zij sneller van werkgever.

#2 Ouderen hebben veel kennis

Omdat ouderen meer werkervaring hebben dan jongeren, beschikken zij meestal over veel kennis. Ze gaan toch al een stuk langer mee en hebben vaak naast hun werk carrière verschillende workshops en cursussen gevolgd. Tenslotte hebben ouderen veel contacten opgebouwd als ze langer in dezelfde branche werkzaam zijn.

#3 Ouderen hebben een goede werk-privébalans

Met een ouder personeelslid hoef je vaak geen rekening te houden met lange afwezigheid door zwangerschap of een ziek kind. Ouderen hebben in de meeste gevallen al kinderen die het huis uit zijn waardoor zij niet meer ’s middags op het schoolplein moeten staan. Hierdoor ontstaat er een gunstige werk-privébalans.

#4 Met het aannemen van ouderen zorg je voor meer diversiteit

De laatste reden is dat je door met ouderen te werken zorgt voor meer diversiteit binnen je organisatie. Het is goed om een balans te hebben in het aantal mannen en vrouwen, ouderen en jongeren en verschillende nationaliteiten.

 

 

Wat is jouw ervaring?

Wij zijn benieuwd naar jouw ervaring. Is met ouderen werken normaal in jouw organisatie? Of werk je voornamelijk met jongeren? Wat zijn volgens jou de voor- en nadelen? Laat het weten door te reageren onder de blogpost op onze website, of door een reactie te plaatsen via één van onze social media kanalen.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak
Joep de Heer Business Development Representative