Home Blog Werknemers in publieke sector niet tegen flexcontract

Werknemers in publieke sector niet tegen flexcontract

De meerderheid van de werkzoekende en werkende personen in de publieke sector vindt het niet erg om hun vaste contract op te geven en over te gaan op een flexcontract. Het percentage van personen die bereid zijn om flexkracht te worden ligt op 81 procent in de publieke sector. Wel geven zij aan dat het een flexibel arbeidscontract moet zijn waarbij de werkzaamheden beter passen bij hun ambities en zij de werkzaamheden duidelijk leuker vinden.

Voornamelijk jongeren geven aan dat zij niet langer uitgaan van een baan waar zij hun hele leven werkzaam zijn. Het enige wat voor veel personen een struikelblok is, is dat bij sommige flexcontracten geen financiële zekerheid geboden wordt. Als een inlener financiële zekerheid kan bieden aan zijn werknemers, geeft de meerderheid aan dat zij niks hebben tegen een flexcontract.

Een flexcontract door middel van payrolling

Payrolling biedt ondernemers een aantal voordelen. Naast flexibiliteit, heeft een ondernemer ook minder werkgeversrisico’s bij payrolling. Dit komt omdat het payrollbedrijf het juridisch werkgeverschap overneemt.

Wij zetten de voordelen van payrolling voor u als ondernemer op een rijtje:

  • U zet uw werknemers alleen in wanneer zij nodig zijn;
  • Bij PayingIT is het payrollcontract de eerste anderhalf jaar dagelijks opzegbaar;
  • U heeft geen kosten bij ziekte van uw personeel;
  • Altijd inzichtelijk hoeveel u betaalt;
  • Wij nemen de salarisadministratie over bij payrolling.

Onze kijk op een flexcontract

Wij zijn van mening dat flexcontracten een positieve bijdrage leveren om de huidige problematiek op de Nederlandse arbeidsmarkt aan te pakken. Vanwege de financiële crisis in Nederland, gingen bijna overal de inkomsten omlaag. Sindsdien zijn werknemers nog steeds erg terughoudend met het aannemen van vast personeel. Een flexibel arbeidscontract biedt daarom een mooie uitkomst.

Door een flexibel contract komen meer mensen aan een baan en worden zij ingezet wanneer er genoeg werk is. Hierdoor kan de werkloosheid in Nederland weer teruggedrongen worden.

Heeft u vragen over flexibele arbeidscontracten? Wij beantwoorden uw vragen graag. U kunt ons bereiken via het contactformulier op onze website of op ons telefoonnummer 020-7717236.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak
Joep de Heer
Joep de Heer Business Development Representative