Wettelijk minimumloon per 1 januari 2020 - Payingit

Categorie: Blog, Kennis

Auteur:

28 november 2019

Wettelijk minimumloon per 1 januari 2020

Het wettelijk minimumloon is het salaris waar werknemers in Nederland minimaal recht op hebben. Het minimumloon wordt ieder jaar opnieuw op 1 januari en 1 juli vastgesteld en geldt voor iedereen die actief is op de arbeidsmarkt met de leeftijd van 15 jaar tot de AOW-leeftijd.

In deze blog vind je het wettelijk minimumloon per 1 januari 2020.

De bedragen vanaf 1 januari 2020

De bedragen in de onderstaande tabel zijn de bruto bedragen per maand, week en dag opgedeeld in de leeftijdscategorie van 15 t/m 21 jaar en ouder.

 

Wettelijk minimumloon per 1 januari 2012

Het minimumloon per uur vanaf 1 januari 2020

Doordat een werkweek binnen bedrijven verschillend kan zijn, geldt er geen wettelijk minimum uurloon. Wil je weten wat het uurloon in jouw organisatie is? Deel dan het weekloon door het aantal uur dat in jouw onderneming (of bij jouw werkgever) als volledig dienstverband geldt. Hieronder vind je het minimumloon per uur dat ongeveer geldt voor een 36, 38 en 40-urige werkweek.

Note: De bedragen in onderstaande tabel zijn naar boven afgerond. In de tabel per maand, week en dag vind je de officiële bedragen.

 

Wettelijk minimumloon per 1 januari 2012 per uur

Payingit als juridisch werkgever

Staan jouw werknemers bij ons op de payroll, dan zijn wij  juridisch werkgever. Daarom zijn wij verplicht om deze verhoging door te voeren voor alle medewerkers die onder deze regeling vallen. Payingit heeft een NEN-certificaat. Om te voldoen aan dit certificaat is het o.a. een eis dat er juist betaald wordt. De Stichting Normering Arbeid voert hiervoor een controle uit.

Meer weten?

Heb je vragen over het wettelijk minimumloon?  Laat het weten door te reageren onder onze blogpost, of door een reactie te plaatsen op één van onze social media kanalen.

 

Gerelateerde blogs

aricle-image

BNI WAUW! Netwerkontbijt

BNI WAUW! Netwerk ontbijt                      …

Lees artikel
aricle-image

Wat is een Cao en hoe wordt deze toegepast in de Flexbranche?

Wat is een Cao en hoe wordt deze toegepast in de Flexbranche? Als werkgever heb…

Lees artikel
aricle-image

Problemen met concentratie op werk: herkenbaar?

Problemen met concentratie op werk: herkenbaar? Veel mensen herkennen het wel: de toenemende problemen met…

Lees artikel

Schrijf een reactie