Wettelijk minimumloon per 1 juli 2020 - Payingit

Categorie: Blog, Kennis

Auteur:

24 juni 2020

Wettelijk minimumloon per 1 juli 2020

Het wettelijk minimumloon is het salaris waar werknemers in Nederland minimaal recht op hebben. Het minimumloon wordt ieder jaar opnieuw op 1 januari en 1 juli vastgesteld en geldt voor iedereen die actief is op de arbeidsmarkt met de leeftijd van 15 jaar tot de AOW-leeftijd.

In deze blog vind je het wettelijk minimumloon per 1 juli 2020.

De bedragen vanaf 1 juli 2020

De bedragen in de onderstaande tabel zijn de bruto bedragen per maand, week en dag opgedeeld in de leeftijdscategorie van 15 t/m 21 jaar en ouder.

Het minimumloon per uur vanaf 1 juli 2020

Doordat een werkweek binnen bedrijven verschillend kan zijn, geldt er geen wettelijk minimum uurloon. Wil je weten wat het uurloon in jouw organisatie is? Deel dan het weekloon door het aantal uur dat in jouw onderneming (of bij jouw werkgever) als volledig dienstverband geldt. Hieronder vind je het minimumloon per uur dat ongeveer geldt voor een 36, 38 en 40-urige werkweek.

Note: De bedragen in onderstaande tabel zijn naar boven afgerond. In de tabel per maand, week en dag vind je de officiële bedragen.

 

Payingit als juridisch werkgever

Staan jouw werknemers bij ons op de payroll, dan zijn wij  juridisch werkgever. Daarom zijn wij verplicht om deze verhoging door te voeren voor alle medewerkers die onder deze regeling vallen. Payingit heeft een NEN-certificaat. Om te voldoen aan dit certificaat is het o.a. een eis dat er juist betaald wordt. De Stichting Normering Arbeid voert hiervoor een controle uit.

Meer weten?

Heb je vragen over het wettelijk minimumloon?  Laat het weten door te reageren onder onze blogpost, of door een reactie te plaatsen op één van onze social media kanalen.

 

Gerelateerde blogs

aricle-image

Een franchise starten in de uitzendbranche

Een franchise starten in de uitzendbranche Ambitieus als je bent wil je een eigen uitzendonderneming…

Lees artikel
aricle-image

Wat is een G-rekening?

Wat is een G-rekening? Sommige payrollorganisaties geven aan dat zij met een G-rekening werken. Dit…

Lees artikel
aricle-image

Uw personeel inplannen met Excel? Ik raad het af

Uw personeel inplannen met Excel? Ik raad het af. Personeel inplannen met Excel, ik raad het…

Lees artikel

Schrijf een reactie