Home Blog YamYam: Lekker lekker!

YamYam: Lekker lekker!

YamYam: Lekker lekker!

Aan de rand van de Jordaan in Amsterdam West, zit een plek waar jij je tanden kunt zetten in een knapperige pizza. Bij YamYam worden de ingrediënten echt uit Italië gehaald en kun je naast pizza ook genieten van heerlijke pasta’s, vlees of vis. Fijn voor ons. Want deze relatie zit op maar 500 meter wandelen vanaf ons kantoor.

Waar staat de naam YamYam voor?

YamYam staat voor lekker lekker. Het is overgenomen uit het Amerikaans (yummy) en dan fonetisch naar het Nederlands vertaald.

Waarom ben je YamYam begonnen?

In 1995 ben ik YamYam begonnen omdat ik genoeg had van wat ik daarvoor deed. Ik had een bedrijfje dat taarten bakte voor de horeca en vond dat te beperkt. Met YamYam ben ik begonnen te cateren. Dus niet alleen meer taarten bakken, maar alles maken van voor tot nagerecht met recepten van over de hele wereld.

Waar komt je liefde voor Italië vandaan?

De liefde voor Italië komt vanwege een liefde die ik destijds voor een Italiaanse uit Rome kreeg. Een gelukkig toeval was dat haar familie in de horeca zat in Rome. Bij hen kon ik ervaring opdoen in de Italiaanse keuken. Van een cateringbedrijf zijn we toen een trattoria (kleine eetgelegenheid) geworden met zo’n 8 tafels. Later in 1999 konden we een ruimte ernaast huren waar we een pizzaoven (op houtvuur) in hebben gebouwd. Het aantal tafels is toen verdubbeld.

Zoveel pizzeria’s. Hoe onderscheiden jullie je?

Wij onderscheiden ons door net andere gerechten te maken dan anderen. Ook doordat we bijna al onze ingrediënten uit Italië laten komen en daarbij vooral op de kwaliteit letten. Ook onze best verkopende pizza’s zijn net anders dan in andere pizzeria’s.

Pasta of pizza?

Pasta vind ik persoonlijk lekkerder. Je kan er meer mee variëren. Maar een goede pizza is op z’n tijd niet te versmaden.

De mogelijkheden om thuis goed eten te laten bezorgen worden steeds uitgebreider. Wat voor effect heeft deze ontwikkeling op jullie?

De mogelijkheid tot bezorging is het laatste jaar ineens opgekomen door middel van bedrijven als Foodora, Deliveroo en Uber die de betere restaurants zijn gaan benaderen en de gehele logistieke zorg voor hun rekening nemen. Voor ons is het een uitkomst op de slappe uren (vaak aan het begin of einde van de avond). Het gaat soms zelfs zo hard dat we eraan denken om onze capaciteit uit te breiden.

Waar zijn jullie het meest trots op?

Wij zijn het meest trots op de kwaliteit van onze producten. Het lukt ons om dat constant te houden en zelfs te verbeteren (mede te danken aan onze importeurs).

Waar staan jullie over 10 jaar?

Over 10 jaar….In deze woelige tijden is dat niet makkelijk te voorspellen. Wie had een jaar geleden gedacht dat bezorging van kwalitatief goed eten zo’n sprong zou maken? We houden nieuwe ontwikkelingen scherp in de gaten en proberen zelf ook mee te denken. Ik ben altijd nieuwsgierig geweest naar nieuwe ontwikkelingen. Wij waren eigenlijk de eerste in 1999 die in Nederland met houtoven pizza’s nieuwe stijl zijn begonnen. Sindsdien zijn er alleen al in Amsterdam zo’n 30 tot 40 pizzeria’s bijgekomen. Toch doen ze vaak maar één ding (alleen pizza’s). Wij bieden ook ander lekker eten aan (pasta’s, vlees ,vis).

Het geheim van de Italiaanse keuken is..

Het geheim van de Italiaanse keuken ligt in de kwaliteit en smaak van de ingrediënten alsmede in de eenvoud en subtiliteit van de recepten.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak
Joep de Heer Business Development Representative