Home Blog Zzp’ers in Nederland kijken positief naar toekomst

Zzp’ers in Nederland kijken positief naar toekomst

Zzp’ers in Nederland kijken positief naar toekomst

De meerderheid van de zzp’ers in Nederland kijkt positief en met vertrouwen naar de toekomst. Uit onderzoek van ZZP Barometer blijkt dat 67% van de zzp’ers een hogere omzet verwacht te realiseren dit jaar. Daarnaast verwacht 65% meer winst te behalen. Hieruit kunnen we concluderen dat zelfstandigen zonder personeel rooskleurig naar de toekomst kijken. Informatiebron ZZP Barometer geeft aan dat slechts 13% van de ondervraagden minder vertrouwen heeft in het komende jaar.

 

 

Zzp’ers in Nederland vooral positief door aantrekkende economie

Vooral door de aantrekkende Nederlandse economie verwachten de meeste zzp’ers meer omzet en winst te kunnen realiseren. Tevens toont de uitkomst van het onderzoek aan dat de ruime meerderheid van de zzp’ers niet van plan is hun tarief te verlagen. Ook dit staat in lijn met de verwachtingen van de zelfstandigen zonder personeel om meer winst te behalen dit jaar.

Ook ondernemers met personeel positief over de toekomst

Uit een eind 2017 gepubliceerd onderzoek blijkt dat 89% van de onderzochte Nederlandse bedrijven positieve verwachtingen hebben van de Nederlandse economie de komende 12 tot 24 maanden. Het stijgende optimisme van ondernemers met personeel is terug te vinden in het aantal werklozen in Nederland. Volgens verwachtingen van het Centraal Planbureau zijn er volgend jaar gemiddeld 360 duizend werklozen in Nederland. Op dit moment hebben 8,7 miljoen mensen betaald werk in Nederland. Dit zijn meer personen met werk dan ooit.

De flexibilisering van de arbeidsmarkt

We hebben er al vaker over geschreven, de flexibilisering van de Nederlandse arbeidsmarkt. De verwachtingen zijn dat de flexibilisering nog een tijdje doorzet. Is er een verband tussen de flexibilisering van de arbeidsmarkt en de dalende werkloosheid? Wij denken van wel. Dankzij de mogelijkheid om flexibele arbeidscontracten te bieden, zijn ondernemer vaak minder terughoudend met het aannemen van personeel. Dit door minder werkgeversrisico’s en de mogelijkheid om personeel alleen in te zetten als er werk is. Wel raden wij aan om met medewerkers te werken die zowel vaste als flexibele arbeidscontracten hebben. Vind hier dus een gezonde balans in om frictie binnen je organisatie te voorkomen.

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het ons weten! Je kunt reageren onder onze blogpost, of via één van onze social media kanalen

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak
Joep de Heer Business Development Representative