Home Blog Je viervoeter mee naar je werkplek

Je viervoeter mee naar je werkplek

Het is je vast niet ontgaan. Vandaag is het weer dierendag. Dit is dé dag waarop speciale aandacht wordt besteed aan dieren in de wereld. Zoals zoveel mensen, heb ook ik mijn hond een beetje extra verwend vandaag.

Het kan echter lastig zijn om je trouwe viervoeter in het zonnetje te zetten als dierendag op een normale werkdag valt. De oplossing? Neem je huisdier eens een dagje mee naar je werk! Je huisdier mee naar kantoor nemen blijkt volgens de Amsterdamse dierenarts Piet Hellemans namelijk alleen maar voordelen te hebben.

De voordelen van een viervoeter op je werkplek

Hellemans geeft aan dat een huisdier op je werkplek een stress verlagende werking heeft. Zo kunnen kantoormedewerkers in hun pauze even een rondje gaan lopen met de ‘kantoorhond’. Op deze manier kan de hond zijn rondje doen en kunnen je collega’s tegelijkertijd even op adem komen tijdens hectische dagen.

Voor werkgevers heeft het ook voordelen om je hond een dagje mee te nemen naar het werk. Als er een dag is die uitloopt, hoef je niet om vijf uur snel naar huis omdat de hond uitgelaten moet worden. Ook zit je huisdier niet de hele dag alleen als je hem een dagje meeneemt naar het werk. Een win-win situatie voor beide!

In Nederland is het (nog) niet iets normaals om je huisdier mee te nemen naar je werk. Uiteraard is ook niet elke werkplek geschikt voor een huisdier. Als je bijvoorbeeld actief bent in de bouwsector of werkt als glazenwasser, kan je werkplek een beetje te gevaarlijk zijn voor je huisdier. In dit soort situaties raden wij af om je huisdier mee te nemen ;).

Waar vinden we al huisdieren op de werkvloer?

Vind jij het maar gek idee, je huisdier mee naar werk? Een aantal grote bedrijven gingen je al voor. Om een beetje een beeld te scheppen heb ik een top 3 voor je gemaakt:

  • Amazon: Bij internet-retailer Amazon wordt er geen probleem gemaakt van het meenemen van je hond naar de werkvloer. Het is zelfs zo dat de directie van het bedrijf het stimuleert. Ze hebben zelfs drinkfonteintjes en hondenkoekjes bij de receptie van hun hoofdkantoor. Op hun officiële website vind je een pagina met een aantal honden die ‘helpen’ bij Amazon.
  • Ben & Jerry’s: Ook bij ijsmerk Ben & Jerry’s is het toegestaan om dagelijks je eigen hond mee te nemen. Ze noemen ze zelfs hun collega’s en geven aan dat honden de echte ‘decision makers’ zijn binnen het bedrijf. Net als bij Amazon is ook op de officiële site van Ben & Jerry’s te zien welke honden bij ze ‘werken’.
  • Google: Bij Google is het voor werknemers toegestaan om hun huisdier mee te nemen. Wel geeft Google duidelijk aan dat zij het meest een affectie met honden hebben en het daarom niet verstandig is om je kat mee te nemen. Als er veel honden aanwezig zouden zijn is de kans namelijk groot dat katten gestrest zullen raken in deze omgeving.

En bij PayingIT?

Bij ons is de ‘kantoorhond’ er nóg niet. Met de nadruk op nóg, want onze commercieel directeur Cees Maat ziet een hond op de werkvloer wel zitten! ‘Een hond op kantoor zorgt voor extra gezelligheid. Daarbij vinden wij het belangrijk dat je tijdens zo’n lange dag op je stoel ook wat beweging krijgt. Een kantoorhond maakt dit beide mogelijk. – een echte Win-Win, Woef-woef!

Wat vind jij?

Kan jij de zielige blik van je hond, kat of cavia ook niet langer aan wanneer je de deur achter je dichttrekt? Ben je ook van mening dat een huisdier op de werkvloer alleen maar voordelen heeft? Of vind je het juist onpraktisch? Deel je mening hierover door contact met mij op te nemen. Je kan mij bereiken door te mailen naar g.spek@payingit.nl of door te bellen naar 020-225 2500.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak
Joep de Heer
Joep de Heer Business Development Representative