Salarisadministratie uitbesteden bij Payingit - Administratieve ontzorging

Salarisadministratie

Maak een afspraak

Salarisadministratie uitbesteden bij Payingit

Iedere werkgever is volgens de wet- en regelgeving verplicht de salarisadministratie van zijn medewerkers bij te houden. Zo zijn werkgevers verplicht om de lonen over te maken, loonaangifte te doen en dienen de afdrachten aan de fiscus verzorgd te worden. Je kunt dit zelf doen óf uitbesteden aan een hierin gespecialiseerde partij. Dat is Payingit!

Wat betekent het uitbesteden van de salarisadministratie voor mijn organisatie?

Salarisadministratie uitbesteden, betekent dat er een heleboel werk uit handen wordt genomen! Zo is een administrateur bij het uitbesteden van de personeels- en salarisadministratie verantwoordelijk voor:

 • de afdrachten voor de (ingehouden) loonbelasting en sociale premies;
 • de mutaties voor bijvoorbeeld verlof of reiskostenvergoeding;
 • het bijhouden van opbouw van vakantiedagen;
 • de controle van het ziekteverzuim;
 • het bijhouden van de contractduur van arbeidscontracten;
 • op de hoogte blijven van wetswijzigingen en vernieuwingen in collectieve arbeidsovereenkomsten;
 • het maken van de loonstroken, betalingsbestanden, loonaangiften, loonjournaals en jaaropgaven.

 

Door de salarisadministratie uit te besteden, houd je veel tijd over. Door gebruik te maken van onze dienstverlening hoef jij veel minder administratief werk uit te voeren. Deze tijd kun je veel beter steken in de kernactiviteiten van je bedrijven. Daarnaast is salarisverwerking een vervelende klus door de wet- en regelgeving die erbij komt kijken. Houd je de salarisadministratie niet goed bij dan kun je zelfs een boete krijgen. Met Payingit als salarisadministratie partner ben je ervan verzekerd dat dit als op de juiste manier gebeurd. Wij houden alle wetswijzigingen bij en zorgen ervoor dat jou veel tijd en geld wordt bespaard.

De voordelen van het uitbesteden van de salarisadministratie

De voordelen van het uitbesteden van de salarisverwerking op een rijtje zijn:

 • Je hoeft je niet meer te verdiepen in de wet- en regelgeving
 • Je hoeft de laatste wijzigingen rondom cao’s niet in de gaten te houden
 • De vragen van je personeel worden beantwoord
 • Je loonaangiften worden op tijd geregeld
 • Je hebt een duidelijk overzicht in je personeelszaken
 • Je hebt bij ons een vooraf afgesproken tarief per loonstrook en jaaropgave

 

Payingit als partner voor je salarisadministratie

Payingit is opgericht om het net even anders te doen dan de rest in onze branche. Er zijn namelijk honderden administratiebedrijven in Nederland met scherpe tarieven, mooie praatjes en goed ontwikkelde technologie. Dit maakt het moeilijk om een keuze te maken. Maar als je toch moet kiezen, ga je liever voor een bedrijf dat naast een scherp tarief ook nog de beste service levert, toch?

 

De voordelen van werken met Payingit zijn:

 • Payingit communiceert altijd eerlijk en duidelijk
 • Altijd een scherp tarief
 • Payingit geeft persoonlijk en specialistisch advies
 • Onze systemen zijn state of the art en makkelijk in gebruik
 • Een vast aanspreekpunt en persoonlijk contact

 

Wil je meer informatie over ons? Lees dan onze op onze cultuurpagina.

Payservice: aanvullend op salarisadministratie uitbesteden

Aanvullend op onze dienstverlening bieden wij Payservice. Kies je ervoor om gebruik te maken van onze Payservice, dan verzorgen wij naast de salarisadministratie ook alle betalingen en afdrachten, zoals de netto salarissen en loonheffingen. Op deze manier ben je ook voor je vaste personeel verzekerd van correcte en tijdige betalingen.

Eigen account voor medewerkers

Ook voor je medewerkers heeft werken met Payingit voordelen. Zo krijgen medewerkers een persoonlijk account, zodat ze online inzicht hebben in hun huidige- en oude loongegevens. Wanneer je gebruikmaakt van onze planning tool hebben zij ook de mogelijkheid om:

 • uitloop te registreren;
 • shifts te ruilen;
 • beschikbaarheid op te geven.

 

Salarisadministratie uitbesteden: tarieven

Wil je de salarisverwerking uitbesteden? Dan kunnen de tarieven voor salarisadministratie een doorslaggevende factor zijn bij het maken van je keuze. Het is daarom begrijpelijk dat je de salarisadministratie tarieven van diverse bedrijven wilt vergelijken. Wat Payingit onderscheidt, zijn de eerlijke en vooraf vastgestelde tarieven voor salarisadministratie. Geen verborgen kosten of onverwachte stijgingen achteraf. Wij geven je een vaste loonstrookprijs. Hoe hoger het aantal medewerkers en hoe meer loonstroken wij voor je verzorgen, hoe lager de tarieven bij salarisadministratie. De wijze waarop je de loonstroken aanlevert en wat je zelf in ons systeem invoert, spelen uiteraard mee voor de kosten van loonadministratie. Bij Payingit weet je altijd dat de salarisadministratie goed geregeld is.

Salarisadministratie uitbesteden via payroll

Een andere mogelijkheid bij het uitbesteden van de salarisadministratie, is het kiezen voor payroll. Salarisadministratie wordt bij payrolling volledig uit handen genomen, maar daarnaast geef je ook een deel van de werkgeversrisico’s uit handen. Payrolling betekent dat het juridisch werkgeverschap wordt overgedragen en de medewerker niet langer bij jou in dienst is. Hiermee beperk je de risico’s en administratie, terwijl er op de werkvloer helemaal niets verandert. Als werkgever blijf jij verantwoordelijk voor de werkzaamheden.

Benieuwd naar Payingit als payroll partner? Lees meer over onze payroll service op onze payroll pagina.

Contact met Payingit

Wil je de salarisadministratie uitbesteden bij een gespecialiseerde partner? Dat is Payingit! Heb je vragen over salarisverwerking of wil je weten wat Payingit voor jouw bedrijf kan betekenen? Dan kun je gerust contact met ons opnemen. Je kunt ons bellen op 020-225 25 00 of mailen naar info@payingit.nl. Wij zorgen voor creatieve oplossingen bij onder andere payroll, salarisadministratie en backoffice. Wij horen graag wat we voor jou kunnen betekenen!