Home Blog 80% werkzoekende jongeren jaar na ontslag werk

80% werkzoekende jongeren jaar na ontslag werk

80% van werkzoekende jongeren heeft jaar na ontslag weer werk

80% van werkzoekende jongeren heeft een jaar na hun ontslag weer een nieuwe baan. Dit blijkt uit een vorige maand gepubliceerde analyse van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek). De analyse is gedaan op basis van alle ontslagvergunningen in Nederland in de periode 2011-2014. Onder oudere leeftijdscategorieën was het percentage van personen die na een jaar weer werk hadden een stuk lager. Voor werknemers tussen de 30 en 45 jaar lag het aantal na een jaar op 66%. Bij 45-plussers was dit nog lager. Namelijk 41%.

 

 

Ook hoger opgeleiden vinden sneller een nieuwe baan

Uit het onderzoek blijkt dat mensen die hoger opgeleid zijn, sneller een baan vinden na hun ontslag. Dit geldt voor alle leeftijdscategorieën. Zo vond maar liefst 86% van de hoger opgeleiden met een leeftijd tussen de 15 en 30 jaar binnen een jaar weer werk. Ook hier speelt leeftijd een rol. Hoe jonger en hoger opgeleid je bent, hoe sneller je weer een baan vindt. Hoogopgeleide werkzoekende jongeren vinden volgens het onderzoek het snelst een baan.

Meeste werkzoekenden een jaar na ontslag weer werkzaam in dezelfde branche

Het CBS geeft aan dat de meeste werknemers een jaar na ontslag weer werkzaam zijn in dezelfde branche. Binnen de groep die niet werkzaam is in dezelfde branche, is een groot deel gaan werken in de detailhandel, zakelijke dienstverlening, via uitzendbureaus of bij de overheid en in de zorg.

De kansen van het vinden van werk afhankelijk van economie

In de periode van 2011-2014 ging het minder met de Nederlandse economie. Toen de economie vanaf 2014 weer aantrok, daalde de werkloosheid. Ontslagen werknemers hadden sinds 2014 dus meer kans op het vinden van een nieuwe baan. Tenslotte blijkt uit de analyse dat de meeste ontslagen in de periode van 2011-2014 vielen in de handel, de bouw en de energiesector.

Wat is jouw ervaring?

Wij zijn benieuwd naar jouw ervaring. Ben je zelf werkzoekend geweest in de periode 2011-2014? Lukte het toen om snel weer een nieuwe baan te vinden? En was dit in dezelfde branche? Laat het weten door te reageren onder de blogpost op onze website, óf door te reageren via één van onze social media kanalen.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak
Joep de Heer Business Development Representative