Home Blog Backoffice uitbesteden aan Payingit

Backoffice uitbesteden aan Payingit

Ben je ondernemer in de uitzendbranche of heb je aardig wat flexkrachten voor je bedrijf werken? Dan is het interessant om te overwegen om je backoffice aan een gespecialiseerde partij uit handen te geven. Het uitbesteden van je backoffice zorgt voor minder administratieve werkzaamheden. Wanneer je met personeel werkt, krijg je direct met cao’s contractverplichtingen, pensioenen, veranderende wet- en regelgeving en ziekterisico’s te maken. Wanneer jij je backoffice up to date wil houden en met alle veranderingen mee wil blijven bewegen, kan het je veel stress schelen om je backoffice uit te besteden.

In deze blog lees je wat het uitbesteden van je backoffice inhoudt, wanneer dit interessant voor je is, waarom je ervoor kunt kiezen, welke administratieve taken je uitbesteedt, wat de voordelen ervan zijn en aan wie je de backoffice het beste kunt uitbesteden.

Wat houdt het uitbesteden van je backoffice precies in?

Ben je ondernemer en denk je erover na om je backoffice uit te besteden aan een professionele partij? Dan is het belangrijk dat je eerst weet wat het uitbesteden van je backoffice inhoudt. Onder backoffice verstaan wij alles wat met je werkgeverschap en administratie te maken heeft. Hier kun je salarisadministratie, ziekteverzuim, contractbeheer en debiteurenbeheer toe rekenen. Daarnaast kun je niet alleen voor praktische ondersteuning bij Payingit terecht, wij delen al onze kennis op het gebied van succesvolle backoffices graag met je. Je kunt tactisch en strategisch gezien dus ook bij ons terecht.

Verder kun je ervoor kiezen om al je personeel, of een deel van je personeel bij ons op de payroll te zetten. Op dat moment geef je naast de backoffice ook een aantal werkgeversrisico’s aan ons uit handen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kosten voor ziekteverzuim van je werknemers.

Wanneer kun jij je backoffice uitbesteden?

Payingit biedt je de mogelijkheid om een gedeelte of je gehele backoffice aan ons uit te besteden wanneer je personeel in dienst hebt. Hoe meer personeel je in dienst hebt, hoe gunstiger dit voor je is, aangezien wij prijstechnisch dan een mooie deal met je kunnen sluiten. Voordat wij met je samenwerken, komen wij graag meer over jou, je onderneming en personeel te weten. Dit doen wij door een vrijblijvend kennismakingsgesprek met je in te plannen. Tijdens dit gesprek hoor je van ons wat wij precies voor je kunnen betekenen en hoe wij bij Payingit te werk gaan. Je kunt zowel telefonisch als per mail een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij ons aanvragen.

Waarom zou je ervoor kiezen om je backoffice uit te besteden?

Het uitbesteden van je backoffice is vooral interessant op het moment dat je meer tijd voor het laten groeien van je eigen onderneming over wenst te houden. Administratieve taken kosten veel tijd en zijn lang niet even makkelijk uit te voeren. Doordat de wet- en regelgeving op het gebied van personeelsadministratie en werkgeverschap in het algemeen aan veranderingen onderhevig is. Zien sommige ondernemers door de bomen het bos niet meer en hebben zij een derde partij nodig die orde in de chaos kan scheppen. Wanneer jij je backoffice uitbesteedt, heb je meer tijd over wat je kunt steken in zaken die je leuk vindt, zoals ondernemen, deals sluiten en je onderneming stukje bij beetje laten groeien.

Wat besteed je precies uit?

Wanneer je ervoor kiest om je backoffice uit te besteden, kun je taken en zaken zoals contractbeheer, urenregistratie, verloningen, facturatie, voorfinanciering, verzuimbegeleiding, afdrachten van premies en belastingen, subsidies, certificeringen en nop veel meer uitbesteden. Wanneer je verloningen wil uitbesteden, kun je kiezen voor wekelijkse, vier-wekelijkse of maandelijkse verloningen. Verder staat onze gespecialiseerde helpdesk zowel voor jou als je personeel klaar. Wij beantwoorden alle vragen die jullie hebben en zorgen ervoor dat het hele proces rondom het uitbesteden van je backoffice voor alle betrokkenen duidelijk is. Verder kunnen wij je aan onze software koppelen, zodat je altijd en overal inzicht in je personeelsbestand houdt.

Wat zijn de voordelen van je backoffice uitbesteden?

In deze blog heb je al over meerdere voordelen van het uitbesteden van je backoffice kunnen lezen. Tijdwinst is één van de belangrijkste voordelen. Wanneer je minder administratieve taken hoeft uit te voeren en je minder met veranderende wet- en regelgeving bezig hoeft te zijn, heb je meer tijd voor je personeel, ondernemen en het laten groeien van je onderneming over. Daarnaast heb je dus minder werkgeversrisico’s op het moment dat jij je backoffice aan een professional uitbesteedt. Dit zorgt ervoor dat je direct ook minder financiële risico’s loopt. Verder zal je altijd op de hoogte zijn van veranderingen in de wet- en regelgeving en cao’s.

Wanneer jij je backoffice uitbesteedt, zorg je er ook voor dat alle administratieve rondslomp omtrent pensioenen niet langer op jouw bordje ligt. Zowel de signaleringen dat een medewerker pensioen begint op te bouwen of wanneer de werknemer naar de volgende fase overgaat, ligt in de handen van de partij die je hiervoor inschakelt.

Aan wie kun jij je backoffice uitbesteden?

Wist jij dat je ervoor kunt kiezen om je backoffice aan ons uit te besteden?  Bij Payingit kun je voor verschillende interessante diensten terecht. Denk hierbij aan uitbesteed werkgeverschap, uitzendservices, salarisadministratie en ZZP factoring. Wij zijn gespecialiseerd in alles wat met werkgeverschap te maken heeft. Onze missie is om andere organisaties en bedrijven te coachen of te steunen in hun zoektocht naar goed werkgeverschap. Schakel ons gerust in als kennispartner, wij brainstormen namelijk graag met je over de mogelijkheden die je hebt.

Verder zijn jouw werknemers of de uitbetaling van hen bij ons in goede handen. Ons team is professioneel, persoonlijk en energiek. Wij staan altijd voor je klaar en bieden maatwerk met jouw unieke situatie als uitgangspunt aan! Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan snel contact met ons op.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak
Joep de Heer Business Development Representative