Home Blog Ben jij verzekerd van de beste zorg?

Ben jij verzekerd van de beste zorg?

Ben jij verzekerd van de beste zorg?

Op een aantal mensen na zijn alle volwassen Nederlanders verplicht om een basis-zorgverzekering af te sluiten. Voor een gemiddeld gezin kost een zorgverzekering al snel honderden euro’s per maand. Het kan daarom geen kwaad om even aandacht te besteden aan je huidige verzekeraar. Maar valt er eigenlijk wel wat te kiezen? En hoe weet je zeker dat je bent verzekerd van de beste zorg? Op verzoek van Payingit hebben wij van Excert de aanbieders van (basis-)zorgverzekeringen voor 2018 op een rijtje gezet. Daarnaast hebben wij namens Payingit hoge kortingen kunnen bedingen bij verzekeraar. Op deze manier ben jij verzekerd van de beste zorg.

 

 

Wat valt er te kiezen?

Een deel van onze zorgkosten wordt betaald uit algemene middelen (lees; ons belastinggeld), via onze salarisstrookjes (door werkenden), en een deel wordt betaald via zorgverzekeraars. Een enkele uitzondering daargelaten, is verplicht om een basis-zorgverzekering af te sluiten. Als je kijkt naar deze drie geldstromen, dan is de zorgverzekering de enige waarin je als consument wat te kiezen hebt. Maar heb je eigenlijk wel echt wat te kiezen? Het antwoord op die vraag is: ja. Dit omdat er in Nederland drie soorten basis-zorgverzekeringen zijn.

De budgetpolis

Allereerst is er de budgetpolis. Bij de budgetpolis bepaalt de zorgverzekeraar naar welk ziekenhuis je mag, dus loop je het risico dat je voor een niet al te ernstige kwaal een dag moet reizen (of duizenden euro’s zelf moet betalen). Dat klinkt misschien als een acceptabele keuze, maar deze polis leidt er in de praktijk toe dat mensen de zorg die ze nodig hebben simpelweg niet krijgen. En daar zijn de zorgverzekeraars niet tegen, want helemaal geen zorg is en blijft natuurlijk de goedkoopste optie voor verzekeraars.

De naturapolis

De tweede variant is de naturapolis. Dit is de polis die het vaakst wordt afgesloten, en de polis die wat ons betreft de meest verraderlijke is. Achter de naturapolis schuilt namelijk een wereld van contracten tussen ziekenhuizen en zorgverzekeraars. Dit gebeurt bijvoorbeeld over het maximaal aantal operaties dat per jaar mag worden uitgevoerd. Dus als jij bij het ziekenhuis aankomt omdat je een operatie nodig hebt, dan kan het zijn dat je te horen krijgt dat er een wachtlijst is. In zulke gevallen kan je pas over een paar maanden geopereerd worden. Vaak kan dit pas in januari, als er weer nieuwe jaarbudgetten vanuit jouw verzekeraar beschikbaar zijn.

De restitutiepolis

De derde variant is de variant die je moet hebben, namelijk de restitutiepolis. Bij de restitutiepolis hoef je nooit bang te zijn dat een ziekenhuis je niet (direct) wil helpen, want daar zijn contracten met zorgverzekeraars niet van toepassing. Dan moet de zorgverzekeraar jouw behandeling betalen, ongeacht hoeveel verzekerden jou dit jaar al voorgingen. En het allermooiste? Vaak is een restitutiepolis goedkoper dan een naturapolis.

Korting

Payingit kiest eerst voor kwaliteit, daarna voor de laagste prijs. En daarbij is het belangrijk dat je iets te kiezen hebt, want jij weet zelf het beste wat bij je past. Daarom hebben wij namens Payingit bij verschillende zorgverzekeraars korting bedongen op de premies van hun natura- en restitutiepolissen. Die kortingen zijn vaak zo hoog, dat er ook wat te besparen valt als jij je zorgverzekering niet wijzigd. Wil je weten of deze kortingen voor jou een besparing oplevert? Bekijk dan vandaag nog onze vergelijkingstool. Zo ben je voor de laagste prijs verzekerd van de beste zorg.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak
Joep de Heer Business Development Representative