Home Blog De CAO Particuliere Beveiliging van de Nederlandse Veiligheidsbranche geldt nu voor elke particuliere beveiliger

De CAO Particuliere Beveiliging van de Nederlandse Veiligheidsbranche geldt nu voor elke particuliere beveiliger

Wist je dat iedere particuliere beveiliger nu onder de cao Particuliere Beveiliging valt? De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid had dispensatie verleend aan bedrijven die tot de VBe NL behoren. Echter is deze dispensatie op dit moment teruggedraaid door de rechter. Om een ingewikkeld verhaal te verduidelijken, hebben wij hier bij Payingit meer onderzoek naar gedaan. In deze blog lees je wat een dispensatiebesluit is, waarom er geen verschillen meer zijn tussen de cao’s, waarom er personeelstekort in de beveiliging heerst en waarom de verandering in de cao op dit moment nog niet definitief is.

Wat betekent dit voor de particuliere beveiliger?

Doordat de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid opeens een dispensatie had verleend aan leden van de VBe NL, hoefden zij zich niet langer aan de cao Particuliere Beveiliging te houden, wat eerst als algemeen verbindend werd gezien. Een dispensatie houdt een vrijstelling of ontheffing in, waardoor er uitzonderingen konden worden gemaakt voor de leden van de VBe NL. De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid had volgens de rechter zonder gegronde reden dispensatie verleend aan de VBe NL. De minister wist te weinig argumenten aan te leveren om zijn keuze te onderbouwen, waardoor de rechter dit onderuit heeft gehaald.

Voorzitter van de Nederlandse Veiligheidsbranche, Ard van der Steur, heeft aangekaart dat er met het besluit van de rechter een einde is gemaakt aan de oneerlijke concurrentiestrijd, op het gebied van arbeidsvoorwaarden tussen verschillende particuliere beveiligingsbedrijven. Volgens hem is het belangrijk dat de bedrijven gezamenlijk werken aan het versterken van de branche en het aannemen van nieuwe teamleden.

Er heersen geen verschillen meer voor de particuliere beveiliger

De Nederlandse vakbonden FNV en CNV, partners van de cao Beveiliging, hebben samen met de Nederlandse Veiligheidsbranche een beroepszaak tegen de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aangespannen. Deze minister had besloten dat bedrijven die op 4 mei 2019 lid werden van de VBe NL niet tot de cao Particuliere Beveiliging, maar de cao Beveiliging behoorden. Dit is op dit moment teruggedraaid aangezien de Nederlandse Veiligheidsbranche en de vakbonden FNV en CNV vonden dat er geen verschillen zaten tussen leden van de VBe NL die de cao Veiligheidsdomein toepassen en de bedrijven die de cao Particuliere Beveiliging toepassen.

Er heerst een groot personeelstekort

De beveiligingsbranche heeft te kampen met enorme personeelstekorten. De uitspraak van de rechter om alle particuliere beveiligers tot dezelfde cao te laten behoren, moet de concurrentie in de branche stopzetten. Het is belangrijk dat de salarissen voor particuliere beveiligers niet nog verder dalen, aangezien er nu al bijna geen werknemers voor deze branche te vinden zijn. Lage salarissen nodigen geen nieuwe werknemers uit. Een laag salaris schrikt af en daar kan de zekerheid van een vaste baan niet tegenop. Mensen verdienen maandelijks liever meer geld, dan dat zij een aantal jaar zekerheid hebben op een baan.

De verandering is nog niet definitief

Leon Vincken, directeur van de VBe NL, vertelt tegen Beveiligingsnieuws, dat de veranderingen nog niet definitief zijn. Hij gelooft dat het oordeel van de rechter de particuliere beveiligers in deze branche niet tegemoetkomt. Samen met vakbond de Unie en de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, wil hij het nog over de uitspraak van de rechter hebben. De directeur van de VBe NL vindt namelijk dat er juist een salarisstop wordt ingesteld als zij zich aan de cao Particuliere Beveiliging dienen te houden. Verder zou de verandering een negatieve invloed hebben op het pensioen, de flexibiliteit van de werknemers en zal het mantelzorgverlof zijn afgeschaft.

Deze voordelen bood de VBe NL juist, om extra flexibele werknemers aan te kunnen nemen. Dit werd door de Nederlandse Veiligheidsbranche en de CNV juist als oneerlijke concurrentie gezien. Voor de bijzondere takken van crowd management, brandwachten en verkeersregelaars verandert er niets. Zij vallen nog onder de cao Veiligheidsdomein.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak
Joep de Heer Business Development Representative