Home Blog De dag goed beginnen met een netwerkontbijt bij BNI WAUW!
De dag goed beginnen met een netwerkontbijt bij BNI WAUW!

De dag goed beginnen met een netwerkontbijt bij BNI WAUW!

Donderdag 19 mei, het is 05:30 als mijn wekker gaat. Op dat moment vraag ik mij even af waarom ik ja heb gezegd op het netwerkontbijt bij BNI WAUW! Iets langer slapen was wel prettig geweest. Maar zodra ik aankom bij het Golfcentrum in Weesp, is mijn twijfel al gauw weg.

(Bron foto: Michiel Poodt, lid van BNI afdeling WAUW!)

Eten, pitchen en elkaar aanbevelen

BNI (Business Netwerk International) is een organisatie waar lokale zakenmensen wekelijks bijeenkomen om te netwerken. Zo ook in Weesp.

Met een goede kop koffie word ik hartelijke ontvangen door de leden van het chapter. Wat mij opvalt, is de oprechte interesse. Soms sta je op een plek waar de meeste mensen elkaar al kennen en is er weinig aandacht voor een nieuw gezicht. Hier komen de leden meteen op je af om te horen wie je bent en wat je doet.

Daarna start het ontbijt. Tijdens het ontbijt geeft iedereen een pitch van 60 seconden over zijn / haar business en is er ruimte om aan te geven naar wat voor soort klanten je zoekt. De gasten doen hier aan mee, dus ook voor mij was het tijd om mijzelf te verkopen! Spannend… maar zonder te stotteren mijn pitch eruit gegooid ;).

Na de pitches volgt een 10 minuten presentatie van één van de leden. De dag wordt afgesloten met aanbevelingen. Hiermee link je mensen uit jouw netwerk aan de leden van het chapter. Op deze manier heb je dus eigenlijk een groot salesteam dat jou helpt aan nieuwe klanten.

Efficiënte mond-op-mond reclame

Het doel van BNI is duidelijk, het generen van meer omzet voor elkaar. Dit gaat op een persoonlijke en prettige manier door het aanbevelen van elkaars contacten.

Via PayingIT ben ik terecht gekomen bij BNI. Gezien ik werk als zzp’er en ik dus meerdere opdrachtgevers heb, was een ochtend bij BNI WAUW! voor mij erg interessant. En heel leerzaam! Als beginnende ondernemer was het voor mij een uitdaging om een pitch te geven voor een grote groep. Maar ik heb er direct mooie contacten aan over gehouden.

Zo suf als ik er heen ging, zo vol energie ging ik er weer weg. Zo vol zelfs dat ik volgende week weer ga. Als ik die wekker maar overleef…

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak
Joep de Heer
Joep de Heer Business Development Representative