Home Blog De NBBU-cao voor uitzendkrachten

De NBBU-cao voor uitzendkrachten

De NBBU is een bond die de belangen behartigt van uitzendbureaus in het midden- en kleinbedrijf in Nederland. De afkorting NBBU staat voor Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen. Naast uitzendondernemingen zijn ook zzp-bemiddelaars, payrollers en andere organisaties op de flexibele arbeidsmarkt lid van de NBBU. De NBBU heeft een eigen collectieve arbeidsovereenkomst voor personeel dat werkt op de flexmarkt. De NBBU-cao is naast de ABU-cao, één van de twee collectieve arbeidsovereenkomsten voor personeel op de flexmarkt die van kracht zijn.

Wat staat er in de NBBU-cao?

De NBBU-cao is een overeenkomst tussen de vakbond en werkgevers. In de NBBU-cao staan afspraken die zijn gemaakt over lonen, vrije dagen, ziekte en de rechten en plichten van een persoon die werkt als flexkracht. De overeenkomst kent een zogeheten fasesysteem met 4 fases. Het komt er op neer dat hoe langer u werkt als flexkracht, hoe meer rechten u opbouwt. Als u na een onderbreking van minimaal 26 weken weer aan het werk gaat als flexwerker, dan begint u weer bij fase 1 in het fasesysteem.

In de overeenkomst staan eveneens afspraken over pensioenopbouw. Wanneer u namelijk 26 weken voor één partij werkt, iets dat het geval is bij payrolling, start u met opbouwen van een pensioen. De enige voorwaarde is dat u 21 jaar of ouder bent. De pensioenopbouw gaat via StiPP (www.stippensioen.nl) .

Payingit als lid van de NBBU-cao

Payingit is lid van de NBBU. Dit betekent dat wij altijd de NBBU-cao voor professionele intermediairs op de arbeidsmarkt hanteren. Naast de NBBU-cao, hanteren wij ook de cao van de branche waarin onze opdrachtgevers actief zijn. Zo houden wij rekening met een inlenersbeloning. Of te wel, uitzendkrachten krijgen vanaf de start hetzelfde loon als medewerkers in vaste dienst. Op deze manier weet u zeker dat alles op een juiste manier verloopt.

Hebt u vragen over de NBBU-cao of een van de andere collectieve arbeidsovereenkomsten? U kunt ons bereiken via ons contactformulier op de website of via ons telefoonnummer 020-7717236.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak
Joep de Heer
Joep de Heer Business Development Representative