Home Blog De omvang van payrolling in Nederland

De omvang van payrolling in Nederland

Doordat steeds meer bedrijven in Nederland er voor kiezen om te gaan payrollen, is deze sector momenteel groeiende. In Nederland kiezen dus steeds meer ondernemers er voor om personeel in te lenen. Aan het inlenen van personeel zitten veel voordelen. Om een beeld te scheppen van de omvang van payrolling in Nederland, zetten wij een paar cijfers en feitjes voor u op een rij. De informatie is afkomstig van de NBBU.

Cijfers over de omvang van payrolling in Nederland

De volgende cijfers geven u meer duidelijkheid over de omvang van payrolling in Nederland:

  • Er zijn in Nederland 194.400 mensen met een payrollbedrijf als juridisch werkgever;
  • 12.000 organisaties maken gebruik van payrolling;
  • 26% is het gemiddelde percentage van werknemers die vast in dienst komen bij de opdrachtgever na een periode van payrolling;
  • 51% van de NBBU-leden biedt payroll aan in één van zijn dienstverleningsvormen;
  • De top 5 sectoren waarin opdrachtgevers het meest gebruik maken van payrolling zijn: de metaalindustrie (35%), transport & logistiek (29%), bouwnijverheid & installatiebedrijven (28%), horeca (28%) en andere zakelijke dienstverlening (27%).

De omvang van payrolling in Nederland groeit vanwege de volgende aspecten: U hebt door payrolling meer flexibiliteit in uw personeelsbestand, minder werkgevers risico’s, geen kosten bij ziekte, geen omkijken meer naar administratie en u betaalt uw personeel alleen voor de gewerkte uren.

Onze anticipatie op de groeiende omvang van payrolling

PayingIT is een payrollorganisatie die reageert op de groter wordende omvang van payrolling in Nederland. Ons streven is om met de groeiende vraag in de markt mee te ontwikkelen. Omdat wij persoonlijke service belangrijk vinden, is het van essentieel belang om mee te groeien om dit te kunnen realiseren. Als u voor PayingIT kiest, bieden wij u een persoonlijke service, een scherp tarief, hoogstaande automatisering en naast payrolling leveren wij optioneel een unieke planning tool voor uw personeelsplanning.

Bij interesse of vragen kunt u ons bereiken via het contactformulier op onze website of via ons telefoonnummer 020-7717237.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak
Joep de Heer
Joep de Heer Business Development Representative