Directeur ABU: ‘Iedereen dezelfde zekerheden op de arbeidsmarkt’

Directeur ABU: ‘Geef iedereen op de arbeidsmarkt dezelfde zekerheden’

‘Alle personen op de arbeidsmarkt, waaronder werknemers, flexibele arbeidskrachten en zzp’ers moeten dezelfde zekerheden krijgen. Het gaat hier vooral om de basiszekerheden als pensioen, arbeidsongeschiktheid en scholing. Via deze weg moet voorkomen worden dat de Nederlandse arbeidsmarkt nog verder uit elkaar valt’. Waarschuwt Jurriën Koops, Directeur ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen), in zijn betoog in de Telegraaf.

 

Het sociale stelsel en de huidige arbeidsmarkt

Volgens Koops past het sociale stelsel niet meer bij de huidige arbeidsmarkt. Ook geeft hij aan dat er de afgelopen jaren alleen maar reparaties uitgevoerd zijn, terwijl er nog steeds 1,5 miljoen mensen langdurig langs de kant staan. Daarnaast neemt de kloof tussen hoog- en laagopgeleiden toe en drijven vast en flexwerkers alleen maar uit elkaar. Dit kan niet de bedoeling zijn.

 

Hervormingen voor het volgende kabinet

Verschillende organisaties als de ABU, OVAL, de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding, Cedris en Summum.nu vinden dat hervormingen van de Nederlandse arbeidsmarkt topprioriteit moet zijn voor het volgende kabinet. De brancheorganisaties zijn verontrust en zijn van mening dat dit nodig is om de arbeidsmarkt weer in balans te brengen.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak