Home Blog Een arbeidscontract bij Payingit, wél leuk en makkelijk!

Een arbeidscontract bij Payingit, wél leuk en makkelijk!

Een arbeidscontract bij PayingIT, wél leuk en makkelijk!

We schreven er al eerder over; ons streven om het “people friendliest” payrollbedrijf van Nederland te zijn. Dit doen wij door ‘het nieuwe payroll’ te introduceren in payrollland. Wij zijn namelijk van mening dat saaie dingen zoals een loonstrook en een arbeidscontract in iets beters en leukers te transformeren zijn. Nu kunnen we dit wel hard roepen, maar er moet natuurlijk ook actie ondernomen worden. Deze week introduceerden wij bij onze relaties iets unieks: arbeidscontracten in heldere taal. Dus vroeg ik onze Costa hoe je dit doet, een arbeidscontract in heldere taal maken.

Waarom hebben we ervoor gekozen de arbeidscontracten aan te passen?

De belangrijkste reden voor het aanpassen van onze arbeidscontracten is dat we willen dat iedereen die een contract van ons ontvangt, dit ook begrijpt. Daarnaast zijn juridische documenten vaak erg saai en onpersoonlijk. Wij brengen hier verandering in door juridische documenten naast begrijpelijk ook fun te maken. Voor zover dit kan uiteraard, want het contract mag niet zijn juridische waarde verliezen.

Hoe heb je dit gedaan?

Met hulp van onze advocaat hebben we ons oude contract volledig aangepast door zoveel mogelijk juridische taal te schrappen, duidelijk te schrijven en op een vriendelijke manier over te komen. Het niet verliezen van de juridische waarde was hierbij de grootste uitdaging.

 

Zelf vind ik juridische taal vrijwel altijd moeilijk leesbaar, waarom zouden we onze eigen documenten dan wel zo aanleveren? Na een aantal keren met advocaten over en weer te hebben gecommuniceerd, ontvingen we uiteindelijk groen licht. Het resultaat? Een volledig opgesteld arbeidscontract dat binnen onze people-friendliest visie past.

Wat maakt het nieuwe arbeidscontract anders dan anderen?

Allereerst begint ons nieuwe arbeidscontract met een welkomstbericht van onze Operations Director. In dit bericht feliciteren we de werknemer met zijn / haar nieuwe baan, leggen we uit wat payroll inhoudt en hoe de werknemer zijn contract kan ondertekenen. Om het persoonlijk te maken en de werknemer een prettig gevoel te geven, staat onder het bericht ook een foto van de contactpersoon.

 

Na het welkomstbericht vind je het contract. Hier leggen wij stap voor stap in simpel taalgebruik uit wat het contract inhoudt en welke rechten onze werknemers hebben. Wij kozen voor deze benadering om er zeker van te zijn dat wij een open en transparante werkwijze hanteren. Ook noemen wij iedereen die bij ons op de loonlijst komt bij zijn/haar naam. Zo voorkom je dat mensen behandeld worden als ‘nummertjes’.

Onze People-Friendliest visie

Het aanpassen van onze arbeidscontracten is slechts een kleine stap in de richting van het doel dat wij voor ogen hebben. Binnen de vervolgstappen die wij gaan nemen, past ook het aanpassen van al onze overige juridische documenten. Dit kost uiteraard moeite, maar uiteindelijk is dat waar klantvriendelijkheid voor staat.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak
Joep de Heer Business Development Representative