Home Blog Eventjes naar buiten tijdens werktijd
Eventjes naar buiten tijdens werktijd

Eventjes naar buiten tijdens werktijd

Uit een PR onderzoek van Manutan blijkt dat weinig werknemers in Nederland met lekker weer even naar buiten gaan. Daarnaast gaat slechts veertien procent met lekker weer naar buiten voor overleg of een brainstormsessie. Maar een kwart van de onderzochte groep mensen luncht wel eens buiten de deur.

Dit zijn naar onze mening geen goede cijfers. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een beetje buitenlucht tijdens werktijd erg goed voor werknemers is.

Andere mogelijkheden om buiten te zijn

Ook andere mogelijkheden om buiten te zijn worden slecht benut door werknemers. Volgens het onderzoek van Manutan organiseert ongeveer de helft van de ondernemers wel een activiteit voor werknemers met lekker weer. Bij minder dan vijftien procent wordt gestimuleerd om met de fiets naar het werk te komen.

Stressniveau

In 2007 hebben wetenschappers een onderzoek uitgevoerd naar het stressniveau bij mensen nadat zij eventjes in een natuurlijk omgeving zijn geweest. Eerst lieten zij de mensen iets engs zien en vervolgens moesten zij een lastige taak vervullen. Hierna werden zij aan een natuurlijke en een stad omgeving blootgesteld. Ter vergelijking ging één groep niet naar buiten. Het resultaat was dat de personen die even naar buiten waren geweest, duidelijk beter hersteld waren van de stress die zij opgelopen hadden in het begin van het onderzoek.

Onze mening

Zoals wij al eerder aangegeven hebben, vinden wij het belangrijk om zo nu en dan even de buitenlucht op te zoeken. Bij PayingIT lunchen wij vrijwel altijd op ons balkon met lekker weer. Daarnaast gaan wij ook graag even een rondje lopen voor wat inspiratie en gaat bijna iedereen dagelijks op de fiets. Uiteraard moet het wel uitkomen met de werkzaamheden en als het regent… tja, dan pakken wij ook liever de bus ;).

(Bij PayingIT lunchen wij het liefst lekker in het zonnetje met goed weer)

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak
Joep de Heer
Joep de Heer Business Development Representative