Flexwerkers

Flexwerkers hebben meer werk dan twee jaar terug

Flexwerkers hebben meer werk dan twee jaar terug

Nieuwssite nu.nl meldt in een artikel dat werknemers met een flexibel arbeidscontract vaker aan het werk blijven in vergelijking met twee jaar geleden. Ook komt het vaker voor dat deze werknemers overgaan op een vast arbeidscontract. Momenteel worden slechts 3,9% van de personen met een flexcontract werkloos na drie maanden. In de eerste 3 maanden van 2014 was dit het geval bij 5,3%.

 

De overgang van een flexibel naar vast arbeidscontract

Naast de daling in de overgang van flexibel naar werkloos, is er een stijging in de personen die van een flexibel naar een vast contract gaan. Dit betreft een stijging van 11,4% naar ruim 12,1%. De vakgroep FNV en minister Lodewijk Asscher geven aan tevreden te zijn met de dinsdag gepubliceerde cijfers. Ook wij vinden dit een positieve ontwikkeling.

 

Groei in de flexbranche

Het aantal personen met een flexibel arbeidscontract groeit nog steeds. Dit betekent ook dat er meer flexkrachten bij komen dan dat er ontslagen worden of een vast contract krijgen. Volgens de laatste metingen hadden afgelopen kwartaal 1,7 miljoen personen in Nederland een flexibel arbeidscontract. Twee jaar daarvoor waren dit er 1,6 miljoen.

 

De mogelijkheden van een flexibel arbeidscontract

Een flexibel arbeidscontract biedt mogelijkheden voor de huidige problematiek op de arbeidsmarkt. Veel ondernemers zijn nog steeds voorzichtig met het aannemen van vast personeel. Via een flexibel contract durven ondernemers het weer aan. Dit is ook de reden waarom het aantal flexcontracten nog steeds stijgt. Flexibele contracten creëren dus weer voor meer werkgelegenheid. Op deze manier kunnen ondernemers weer groeien en daalt de werkeloosheid.

 

Vragen?

Wij helpen u graag verder met vragen over flexibele arbeidscontracten. U kunt onder bereiken via het contactformulier op onze website of via ons telefoonnummer 020-7717236. Ook kunt u bij ons terecht voor vragen over personeelsplanning of het uitbesteden van uw salarisadministratie.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak