Home Blog Houd hier rekening mee op het moment dat je QR-codes inzet voor je bedrijf

Houd hier rekening mee op het moment dat je QR-codes inzet voor je bedrijf

De potentie van QR-codes in je bedrijfsstrategie is enorm. Deze innovatieve digitale hulpmiddelen kunnen toegevoegde waarde bieden aan je bedrijf. Bij de implementatie van QR-codes zijn er belangrijke overwegingen die van invloed kunnen zijn op je succes. Het maakt niet uit of je bedrijf actief is in de horeca, de detailhandel of de technologische sector, deze blog biedt je handige en creatieve inzichten voor het effectief inzetten van QR-codes. Bij Payingit doen wij graag uitgebreid research naar nieuwe trends op de markt. Dit keer staan de QR-codes centraal. Wij hebben voor je uitgezocht op welke manier je dit in je bedrijf zou kunnen implementeren, om je klanten nog beter van dienst te zijn.

Wanneer kun je als ondernemer het beste QR-codes inzetten voor je bedrijf?

Heb je ooit overwogen om QR-codes te integreren in je business? Zo niet, dan wordt het tijd om deze superhandige, compacte en flexibele technologie te ontdekken! Een mooi moment om QR-codes te introduceren? Dat is wanneer je merkt dat klanten meer digitale toegankelijkheid nodig hebben. Ze zijn ideaal om een brug te slaan tussen de offline en online wereld. Stel, je hebt een hippe kledingzaak. Wat als klanten een item scannen en direct toegang krijgen tot de online shop, styling tips of zelfs een filmpje over hoe het item ethisch geproduceerd wordt? Dat zou erg gaaf en vooral een verdieping van je service en merk zijn.

Misschien heb je een gezellig restaurant. Hoe nice zou het dan zijn als klanten met hun smartphone een QR-code op het menu scannen en gelijk je huisgemaakte pasta recept ontdekken? Dit verhoogt niet alleen de betrokkenheid, maar maakt ook een leuk gespreksonderwerp aan tafel. QR-codes zijn ook ideaal voor festivalorganisatoren. Met een snelle scan kunnen bezoekers toegang krijgen tot het programmaboekje, plattegronden of de biografie van hun favoriete artiest. Handig en voor niets! Geen papiermassa meer, maar alles toch binnen handbereik.

QR-codes bieden veel mogelijkheden. Ze zijn eenvoudig te genereren, makkelijk in gebruik en kunnen je klanten een extra laag aan interactie bieden. Zet de stap in de digitale toekomst en laat QR-codes voor je werken, zodat je meegaat met je tijd en jij je klanten nog méér extra’s kan aanbieden.

Welke voordelen zitten er aan werken met dit soort codes?

Ondernemers zoals jij vinden het gaaf om elke keer te blijven vernieuwen. Je wil nieuwe ideeën in de praktijk brengen en steeds meer service bieden aan je klanten. Tevreden klanten komen terug of betalen graag meer geld. De wereld van QR-codes is een echte goudmijn vol voordelen. Maar hoe profiteer je daar precies van? Denk eens aan een mooie bloemenwinkel in de stad. Door QR-codes toe te voegen aan je boeketten, kunnen klanten eenvoudig meer te weten komen over de oorsprong van de bloemen of zelfs hoe ze te verzorgen zijn. Een extra service waardoor jij je direct onderscheidt van de rest.

Run je een hotel? Dan kun je met QR-codes gasten zonder contact laten inchecken, maaltijden laten bestellen of zelfs om een extra kussen laten vragen. Dat betekent meer gemak voor de klant, maar ook voor je personeel. Minder administratie en meer aandacht voor persoonlijke service. Een fitnesscentrum kan ook leuke extra’s bieden met QR-codes. Door QR-codes naast de apparatuur te plaatsen, kunnen sporters video’s bekijken met de juiste oefeningen. Zo geef je klanten de kans om zelfstandig, maar toch goed begeleid te trainen. Een win-win situatie!

Maar wat betekent dit allemaal voor je klanten? Simpelweg gezegd komt het hierop neer; QR-codes brengen gemak en beleving. Ze zijn gebruiksvriendelijk en toegankelijk voor iedereen met een smartphone. QR-codes kunnen het leven van ondernemers en hun klanten een stuk gemakkelijker maken. Ze bieden een directe link naar digitale content en diensten en verbeteren daarmee de klantervaring. Dus ga aan de slag, experimenteer en ontdek de wereld van QR-codes!

Op welke manier kun je deze software werkend krijgen voor je bedrijf?

Je vraagt je wellicht af: hoe krijg ik die QR-codes werkend voor mijn bedrijf? Goed nieuws! Het is namelijk veel makkelijker te regelen dan je denkt. Om je een antwoord te geven op deze vraag, is het belangrijk dat je eerst te weten komt wat QR-codes zijn. Het zijn kleine vierkante blokjes die eruitzien als een doolhof. Maar dat doolhof bevat informatie. Denk aan een link naar een website, een tekst, een afbeelding, noem maar op. De kracht zit hem in het gemak waarmee een smartphone deze code kan lezen. Hoe krijg je dit aan de praat? Je hebt in ieder geval een QR-codegenerator nodig. Er zijn verschillende online tools te vinden die je in een handomdraai een QR-code laten maken. Voer simpelweg de URL van je website in of de tekst die je wilt delen en voilà! Je QR-code is klaar om te schitteren!

Maar hier stopt het niet. Het belangrijkste is om deze code zichtbaar te maken voor je klanten. Print hem op je visitekaartjes, hang hem in je winkel, voeg hem toe aan je verpakkingen of zet hem op je menukaart. Laat de wereld jouw QR-code zien! Verder is het aan te raden om te testen, testen en nog eens testen. Voordat je de code wereldkundig maakt, moet je ervoor zorgen dat hij werkt zoals je wil. Een snelle scan met je smartphone kan je vertellen of alles in orde is. Dus daar heb je het, de basics van het werken met QR-codes. Wees vooral creatief en probeer gewoon eens uit wat je in je hoofd hebt zitten! Dit is jouw kans om je klanten een nieuwe, unieke ervaring te bieden.

De veiligheid van je QR-codes staat voorop

Veiligheid voorop! Terwijl QR-codes fantastische mogelijkheden bieden, is het net als met elke vorm van technologie belangrijk om alert te blijven op potentiële risico’s. Je wil absoluut voorkomen dat je QR-codes het doelwit worden van fraude.  Stel je voor, je runt een gezellig café en je hebt een QR-code voor je menukaart, die klanten kunnen scannen zodra ze zitten. Hoe zorg je ervoor dat deze code veilig blijft? Makkelijk zat. Zorg ervoor dat je code uniek is. Kies een ontwerp dat past bij je merk, iets dat direct opvalt als het wordt gewijzigd. Dit maakt het moeilijker voor slechteriken om je code te vervangen door een schadelijke versie.

Wees ook alert op de fysieke locatie van je codes. Plaats ze op veilige plekken en geef ze pas aan je klanten als ze zitten. Dit beperkt de mogelijkheid voor onbevoegden om ermee te knoeien. Maar wat als er toch iets misgaat? Wat als je ontdekt dat er geknoeid is met je QR-codes? Raak dan niet in paniek! Klik vooral niet door op de vage link die je in beeld krijgt. Geef de code op dat moment ook niet aan klanten. Schakel onmiddellijk je IT-team in. Zij kunnen de code inspecteren en eventuele schade beperken. Maar bovenal, wees proactief. Controleer je QR-codes regelmatig op onregelmatigheden. Dit kan zo simpel zijn als ze zelf scannen om te zien of ze nog steeds naar de juiste links leiden.

Veiligheid is een teaminspanning en het vraagt ​​om continue waakzaamheid. Dus laat je niet afschrikken door de mogelijke gevaren. Met de juiste maatregelen kunnen QR-codes veilig en nuttig zijn voor jouw bedrijf. Blijf slim, veilig en blijf vooral innoveren!

Zorg ervoor dat je QR-codes voor iedereen toegankelijk zijn

Toegankelijkheid is dé sleutel tot het succes van je QR-codes. Als je de wereld van QR-codes betreedt, wil je er zeker van zijn dat ze werken voor iedereen – ongeacht leeftijd, apparaat of zelfs kleurenperceptie. Soms kunnen de kleuren van je QR-code of je website voor problemen zorgen. Het laatste wat je wil is dat je QR-codes onzichtbaar zijn voor mensen of voor mensen die bijvoorbeeld kleurenblind zijn. Gelukkig zijn er oplossingen. Probeer bijvoorbeeld hoog contrast-kleurenpaletten te gebruiken of speciale QR-codes te ontwerpen die zelfs voor mensen met kleurenblindheid zichtbaar zijn.

Hetzelfde geldt voor de zichtbaarheid op verschillende apparaten. Je wil dat het scannen van de QR-code een fluitje van een cent is, of je klanten nu een smartphone, een tablet of zelfs een oudere mobiele telefoon gebruiken. Het optimaliseren van je website voor mobiele apparaten is hierbij cruciaal. Zo zorg je voor een vloeiende, frustratievrije ervaring, ongeacht het apparaat. En hoe zit het met klanten die geen smartphone hebben? Hier komt je creativiteit van pas. Misschien kun je alternatieve manieren vinden om dezelfde informatie te delen. Dat kan zijn via fysieke brochures, informatiezuilen in je winkel of zelfs via een vriendelijke medewerker die klaarstaat om te helpen.

Het doel is om je QR-codes en de daaruit voortvloeiende ervaringen zo inclusief mogelijk te maken. Door zorgvuldige aandacht te besteden aan toegankelijkheid en diversiteit, zorg je ervoor dat je QR-codes een meerwaarde zijn voor iedere klant. Blijf je QR-codes dus aanpassen en zorg ervoor dat jouw QR-codes echt voor iedereen werken.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak
Joep de Heer Business Development Representative