Home Blog Je loonstrook in 2017: nettoloon stijgt licht

Je loonstrook in 2017: nettoloon stijgt licht

Je loonstrook in 2017: nettoloon stijgt licht

Nog even en dan ligt de eerste loonstrook van 2017 op de mat. Vergelijk je deze loonstrook met die van december, dan is de kans groot dat je een verbetering van je nettoloon ziet. Spectaculair is de stijging van het netto bedrag niet: €3,00 voor modaal tot €15,00 voor een minimumloner. Maar hé, beter iets dan niets. De positieve verandering geldt niet voor iedereen. Veel ambtenaren ontvangen per januari 2017 een lager nettoloon. Waar komt deze verandering vandaan?

Hoeveel stijgt mijn nettoloon?

Verdien je het minimumloon? Dan ga je er maandelijks €15,- op vooruit. Een werknemer met een modaal salaris krijgt er netto €3,00 bij en iemand met anderhalf keer modaal is €5,00 beter af dan vorig jaar.

Minder belasting

De lichte stijging van de netto lonen komt doordat werknemers in 2017 iets minder belasting betalen. Het belastingtarief in de tweede en derde schijf stijgt van 40,4 procent naar 40,8 procent, maar de meeste mensen profiteren van iets hogere heffingskortingen.

Verschillende sectoren

Werknemers in de bouw zien hun netto salaris licht stijgen. Dit geldt met name voor werknemers met het minimumloon. Werknemers in de sector metaal en techniek betalen een lagere pensioenpremie, waardoor het nettoloon stijgt. In de sector zorg en welzijn gaan alle werknemers er iets op vooruit. Hetzelfde geldt voor de transportsector.

 

De lichte vooruitgang is niet merkbaar voor ambtenaren: de meeste van hen ontvangen per januari 2017 minder netto salaris. De voornaamste reden hiervan is de hogere pensioenpremie. De hogere heffingskortingen kunnen die niet compenseren.

 

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak
Joep de Heer Business Development Representative