Home Blog Kosten achteraf, mag dat?

Kosten achteraf, mag dat?

In deze blog gaan wij dieper in op de vraag of het juridisch gezien mogelijk is om kosten achteraf in rekening te brengen. Je leest ook hoe Payingit het tarief berekent dat gehanteerd wordt. Wij leggen graag aan je uit wat de regels zijn omtrent de transitievergoeding, eindejaarsuitkering, ADV en pensioen. Verder lees je wat je kunt verwachten qua facturatie. Lees verder om te ontdekken hoe ons team ervoor zorgt dat het tarief transparant en eerlijk is, zonder vervelende verrassingen achteraf.

Mogen er juridisch gezien achteraf kosten in rekening worden gebracht?

Vraag jij jezelf weleens af of er achteraf nog kosten in rekening gebracht mogen worden? Dan is het goed om te weten dat dit in bepaalde situaties wordt getolereerd. Bijvoorbeeld als het gaat om de transitievergoeding. Deze kosten worden alleen in rekening gebracht op het moment dat een medewerker hier recht op heeft én deze claimt. Het is verstandig om deze kosten te laten reserveren, want als wij dit als payroller voor je doen, kan dit tot verkapte winst leiden.

Bij een verplichte eindejaarsuitkering wordt deze gereserveerd in de factor. Als deze uitkering niet verplicht is, zal deze achteraf in rekening worden gebracht. Bij Payingit communiceren wij dit altijd vooraf. Pensioen moet in Nederland verplicht gereserveerd worden en kan dus niet achteraf in rekening worden gebracht. ADV (arbeidsduurverkorting) komt bovenop de factor en dient ook gereserveerd te worden. Hierbij kan het voorkomen dat een medewerker de ADV na het dienstverband of na een jaar pas uitbetaald krijgt. In dat geval zal er nog een na-factuur worden gestuurd.

Bij Payingit streven wij ernaar om de kosten zo duidelijk mogelijk te communiceren en te voorkomen dat er achteraf verrassingen zijn voor onze klanten. Daarom nemen wij altijd de tijd om de situatie goed te bespreken en de kosten duidelijk in kaart te brengen.

Op welke manier berekenen wij de kosten voor onze klanten?

Bij Payingit vinden wij het belangrijk dat onze klanten weten waar ze aan toe zijn als het gaat om het tarief dat wij hanteren. Om die reden werken wij met een all-in tarief waarin we alle kosten voor je meenemen, behalve de transitievergoeding. Dit komt omdat deze vergoeding pas aan de orde komt bij de beëindiging van het contract en dus niet van tevoren bepaald kan worden. Mocht deze vergoeding toch van toepassing zijn, dan sturen wij hier later een factuur voor.

Het all-in tarief dat wij bij Payingit hanteren bevat onder andere de kosten voor pensioen, ADV en de eindejaarsuitkering. Het kan voorkomen dat er bijvoorbeeld geen verplichte eindejaarsuitkering is. In dat geval communiceren we vooraf dat er hiervoor een aparte factuur zal komen. Bij het bepalen van het tarief houden wij rekening met jouw specifieke wensen en behoeften. Wij kunnen daarnaast bijvoorbeeld extra diensten leveren zoals PAGO en salarisadministratie voor expats. In dit geval zal het tarief hoger zijn, maar het geeft je wel meer flexibiliteit en gemak.

Het proces voor het bepalen van het tarief verloopt transparant en duidelijk. Wij bespreken de wensen die je hebt en maken daarna een offerte op maat. Nadat je besluit om ons akkoord te geven op de offerte, gaan wij voor je aan de slag en zorgen wij voor een vliegende start en accurate afhandeling. Bij Payingit weet je altijd precies waar je aan toe bent en kun jij je blijven focussen op je core business, terwijl wij de rest voor je regelen!

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak
Joep de Heer Business Development Representative