Home Blog Let op: belangrijke hervormingen op de arbeidsmarkt die de toekomst van flexibele arbeid veranderen!
Let op: belangrijke hervormingen op de arbeidsmarkt die de toekomst van flexibele arbeid veranderen!

Let op: belangrijke hervormingen op de arbeidsmarkt die de toekomst van flexibele arbeid veranderen!

Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Karien van Gennip, heeft onlangs een gloednieuw pakket regels gepresenteerd die de wereld van flexwerken flink op z’n kop gaan zetten. Het doel? Werkenden en uitzendkrachten meer zekerheid geven én bedrijven meer wendbaarheid bieden. Maar wat betekent dit nou precies voor de toekomst van flexibele arbeid? Wij hebben alle belangrijke informatie voor je verzameld en in deze blog voor je op een rijtje gezet. Let op: deze hervormingen zijn een game changer!

Veranderingen in flexibele arbeid die al bekend waren gemaakt

Bij Payingit willen wij onze klanten altijd op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van flexibele arbeid. Er zijn recent een aantal belangrijke veranderingen doorgevoerd die invloed kunnen hebben op de manier waarop bedrijven met hun flexibele personeel omgaan. Eén van de grootste veranderingen is de aanpassing van het uitzendbeding. Eerst betekende een zieke uitzendkracht vaak het einde van de uitzendovereenkomst, maar dat is niet langer het geval. De inlener dient nu specifiek aan te geven dat de uitzendopdracht per direct eindigt als de werknemer ziek is. Dit biedt meer zekerheid voor de uitzendkracht.

Daarnaast komt er per 1 januari 2025 een certificeringstelsel voor het uitzenden/ter beschikking stellen van flexibel arbeid. Hiermee wordt de kwaliteit van de dienstverlening beschermd en kunnen werknemers en werkgevers erop vertrouwen dat de uitzendkrachten bij een gecertificeerd uitzendbureau in goede handen zijn. En alsof dat nog niet genoeg is, is er ook goed nieuws voor uitzendkrachten wat betreft het basispensioen. Vanaf 1 juli 2023 is het basispensioen namelijk geldig vanaf dag 1, in plaats van na 8 gewerkte weken. Dit betekent dat uitzendkrachten sneller kunnen rekenen op pensioenopbouw.

Als klap op de vuurpijl wordt de uitbetaling bij ziekte van een uitzendkracht vanaf 1 juli 2023 ook nog eens verbeterd. In het eerste jaar is de uitbetaling namelijk 90% en in het tweede jaar 80%. Dit biedt meer financiële zekerheid voor uitzendkrachten op het moment dat zij ziek zijn.

Welke nieuwe wijzigingen worden binnenkort op het gebied van flexibele arbeid doorgevoerd?

Ben jij benieuwd naar de nieuwste wijzigingen op het gebied van flexibele arbeid? Bij Payingit houden wij je graag op de hoogte! Er staan namelijk wat veranderingen op de planning die binnenkort worden doorgevoerd. Hieronder hebben wij ze voor jou op een rijtje gezet:

– Fase A (1/2) wordt gewijzigd. Dit houdt in dat de wettelijke periode van 52 gewerkte weken niet meer mag worden uitgezonderd via een cao-afspraak. Dit zal ingaan op een nog onbekende datum.
– Fase B (3) wordt verkort van 3 jaar naar 2 jaar en mogen er maximaal 6 contracten worden afgesloten. Wanneer dit precies ingaat, is nog niet bekend gemaakt.
– Om draaideurconstructies te voorkomen, wordt de lange onderbrekingstermijn van 5 jaar ingevoerd in plaats van de huidige 6 maanden. Wanneer dit precies ingaat, is nog onbekend.
– Voor scholieren en studenten blijft de onderbrekingstermijn van 6 maanden gelden, terwijl dit voor seizoenswerk 3 maanden blijft bij terugkerend tijdelijk werk dat maximaal 9 maanden per jaar kan worden verricht. Ook hierbij is nog niet bekend vanaf wanneer deze wijzigingen ingaan.
– Nulurencontracten worden volledig afgeschaft. Wanneer dit precies zal gebeuren, is nog niet bekend.
– Oproepcontracten en min-max contracten worden vervangen door basiscontracten met een verplicht aantal uur (garantie-uren) opgenomen in de arbeidsovereenkomst van de uitzendkrachten. Ook hierbij is nog onbekend vanaf welke datum dit ingaat.
– Een werkgever mag tot maximaal 30% aan extra uren bovenop de garantie-uren aan extra beschikbaarheid van de werknemer eisen.
– Het uitzendpensioen moet marktconform worden gemaakt, maar ook hierbij is de ingangsdatum nog niet bekend.

Bij Payingit volgen wij deze ontwikkelingen op de voet en zorgen wij ervoor dat onze klanten op tijd op de hoogte worden gebracht van deze veranderingen. Wij blijven graag samen up-to-date in de flexibele arbeidsmarkt!

Wat is de reden van al deze wijzigingen?

Ons team gelooft in een duurzame toekomst voor flexibele arbeid. De wijzigingen die zijn doorgevoerd hebben als doel om duurzame arbeidsrelaties te creëren, de wendbaarheid van bedrijven te verbeteren en het toekomstig verdienvermogen van Nederland te versterken. Dit betekent meer inkomens- en bestaanszekerheid voor werkenden en het aanvechten van oneerlijke concurrentie op arbeidsvoorwaarden door verschillen in contractvormen en schijnzelfstandigheid. Er zijn er een paar maatregelen genomen om de concurrentie tussen zelfstandigen en werknemers eerlijker te maken. De zelfstandigenaftrek wordt bijvoorbeeld verminderd en er komt een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers.

Bovendien worden drie elementen toegevoegd aan de beoordeling van schijnzelfstandigheid:
1. De mate van materiële ondergeschiktheid
2. De organisatorische inbedding van het werk
3. Is er sprake van zelfstandig ondernemerschap?

Met deze wijzigingen wil men de kwaliteit van werk verbeteren en flexibiliteit behouden, zonder dat dit ten koste gaat van de rechten en zekerheden van werknemers. Bij Payingit doen wij er alles aan om bij te dragen aan duurzame arbeidsrelaties en het versterken van het toekomstige verdienvermogen van Nederland.

Wat zijn de directe gevolgen van de hervormingen?

Benieuwd naar wat de directe gevolgen zijn van de recente hervormingen in de flexibele arbeidsmarkt? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Vanaf 1 juli 2023 zullen uitzendbureaus die werken met uitzendbeding hogere kostprijzen ervaren. Dit komt voornamelijk door het hoge ziekteverzuim. Maar niet getreurd, voor uitzendbureaus die met ons samenwerken valt deze kostprijsstijging reuze mee! Payingit is namelijk eigenrisicodrager voor de ziektewet en werkt al lange tijd met detacheringsovereenkomsten en contracten zonder uitzendbeding.

Wij zijn altijd op zoek naar manieren om onze klanten te ondersteunen en voor te bereiden op veranderingen in de arbeidsmarkt. Wij zullen daarom ook blijven kijken naar nieuwe en innovatieve manieren om onze diensten aan te bieden en ervoor te zorgen dat wij onze klanten zo goed mogelijk kunnen helpen.

Payingit brengt je altijd op de hoogte van veranderingen op het gebied van flexibele arbeid

Bij Payingit weten wij als de beste hoe belangrijk het is om op de hoogte te zijn van veranderingen op het gebied van flexibele arbeid. Onze klanten vertrouwen op ons, omdat wij ze altijd informeren over de nieuwste wet- en regelgeving, zodat zij zich kunnen focussen op waar zij goed in zijn: hun core business. Wij zijn meer dan alleen een backoffice partij voor arbeidsbemiddelaars in Nederland. Wij zijn een betrouwbare partner die met je meedenkt en je ondersteunt bij het doorvoeren van veranderingen in je bedrijf. En onze klanten kiezen voor ons omdat wij hen werk en stress uit handen nemen, zodat zij kunnen groeien en ontwikkelen.

Ons team zit bovenop de laatste ontwikkelingen in arbeidsrecht en wet- en regelgeving, waardoor wij onze klanten snel en accuraat kunnen informeren over veranderingen die relevant zijn voor hun bedrijf. Daarnaast bieden wij deskundig advies en ondersteuning bij dagelijkse HR-werkzaamheden. En als kers op de taart helpen wij graag bij het opzetten van een efficiënte backoffice. Zo kunnen onze klanten nog meer tijd en energie steken in hun onderneming. Wil je weten wat wij precies voor jouw bedrijf en werknemers kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op! Ons team van experts staat klaar om al jouw vragen te beantwoorden en je onderneming naar een hoger niveau te tillen.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak
Joep de Heer
Joep de Heer Business Development Representative