Home Blog Mens, lach toch een beetje!

Mens, lach toch een beetje!

Ken je dat? Dat de tranen over je wangen stromen, je buik beter getraind wordt dan tijdens je wekelijks buikspierkwartiertje en dat je op een gegeven moment eigenlijk niet meer weet waarom je lacht? De slappe lach hebben, ik vind het heerlijk. Op zo’n moment voel je je volkomen gelukkig. Waarschijnlijk heb jij hier ook wel eens last van thuis op de bank met je vrienden. Maar hoe zit het met je dagelijkse portie glimlachen als je op de werkvloer bent? Aanstaande vrijdag is het de Wereld Dag van de Glimlach. Hoog tijd om eens te kijken of er genoeg gelukshormonen bij jou op het werk rondvliegen!

Dag van de glimlach: Wat feiten op een rij

De Dag van de Glimlach is in het leven geroepen door de Amerikaan Harvey Ball, die tevens ook bekend is van het uitvinden van ‘de smiley’. En laten we eerlijk zijn, zonder die smileys zijn je WhatsApp gesprekken een stuk minder leuk. Dus een big thanks to you, mister Ball!

Het motto van deze dag is dat iedereen een vriendelijke daad voor een ander doet. Op deze manier helpen we elkaar glimlachen en zorgen we samen voor meer positiviteit.

Daarbij heeft lachen zijn voordelen. Het blijkt erg gezond voor je te zijn. Ieder persoon heeft zo nu en dan een goede lachbui nodig. Dit heeft te maken met het stofje endorfine. Deze stof wordt tijdens het lachen door je hersens aangemaakt. Het stofje (ook wel het ‘gelukshormoon’ genoemd) zorgt voor een kalmerend en pijnstillend effect. Mensen die veel lachen en meer endorfine produceren hebben hierdoor een beter immuunsysteem. Dit verkleint de vatbaarheid voor infecties in het lichaam.

Lachen om je eigen grappen

Bij ons op kantoor is er gelukkig genoeg ruimte voor een grapje. En dat is maar goed ook, want lachen om mijn eigen grappen, dat komt bij mij nog wel eens voor. Maar goed nieuws voor iedereen die dit doet, je staat positiever in het leven dan wie dan ook. Zo blijkt uit onderzoek. Daarnaast kwam er naar voren dat deze mensen positiever kunnen blijven in moeilijke situaties. Ook niet onbelangrijk lijkt mij zo.

Lachtips van ons team

Heb je het gevoel dat je te weinig lacht op de werkvloer? Dan helpen wij je graag aan de hand van onze lachtips. Bij PayingIT zijn wij namelijk van mening dat lachen niet alleen op de dag van de glimlach héél belangrijk is. Maar hoe doen wij dat dan, elkaar aan het lachen maken?

  • Elkaar complimenten geven: makkelijk, maar het werkt zo goed. Vertel het elkaar als je vindt dat iemand zijn / haar werk goed doet. Of als je collega die dag een hip nieuw outfitje aanheeft.
  • Verras elkaar: Iets onverwachts doen tovert een glimlach op ieders gezicht.
  • Vier je successen: Successen moeten gevierd worden! En dat kan prima met een uitje buiten de deur. Dit kan op allerlei manier. Van een taartje of glas bubbels tot een volledig feest buiten de deur. Het maakt niet uit hoe, als je ze maar viert die successen!
  • Lekker eten: ja niet alleen chocola zorgt voor het aanmaken van extra endorfine in je lijf, alle gerechten die je lekker vindt zorgen voor de aanmaak van deze stof. Een gevarieerde en gezonde lunch draagt hier dus ook aan bij.
  • Beweging: de hele dag stilzitten doet niemand goed. Wanneer je sport zet je je lichaam onder druk. Het resultaat: weer die extra endorfines. Daarom lopen wij tussen de middag graag even een rondje, of springen om elkaars bureau heen. Totaal niet vervelend.
  • Zorg dat iedereen kan werken op de manier die hij of zij het prettigst vindt: Dit doen wij bijvoorbeeld door maandelijks te bespreken wat iedereen graag anders ziet of juist prettig vindt binnen de organisatie.

Naast dat we het belangrijk vinden dat wij op kantoor de dag lachend doorkomen, willen wij dat onze relaties dit ook doen. Daar gaan wij namelijk ook weer een beetje extra van lachen. Daarom geven wij onze relaties graag wat extra aandacht. Bijvoorbeeld door wanneer zij iets te vieren hebben, hen te feliciteren met een klein presentje.

Maar ook door net een stapje extra te zetten. Door de ogenschijnlijk onmogelijke wensen van onze relaties toch waar te maken. En door persoonlijk advies te geven.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak
Joep de Heer Business Development Representative