Home Blog Met vaderschapsverlof bij geboorte kind
Met vaderschapsverlof bij geboorte kind

Met vaderschapsverlof bij geboorte kind

ING is de eerste grote onderneming in Nederland die het vaderschapsverlof na de geboorte van een kind heeft ingevoerd. Dit verlof duurt een maand en geldt voor mannen en niet-biologische moeders die werkzaam zijn bij ING. Tijdens de eerste maand die opgenomen wordt, krijgen de medewerkers gewoon doorbetaald. Na deze eerste maand hebben ze ook de optie om nog drie maanden onbetaald verlof op te nemen. Een eerlijke en goede ontwikkeling vinden wij. Bij Payingit zijn wij qua omvang niet zo groot als de ING, maar het vaderschapsverlof bij geboorte kind hebben wij zelf al ruim twee jaar geleden ingevoerd. Zo kunnen zowel de vader als de moeder samen de geboorte van hun kind ervaren.

Een mogelijke doorbraak voor grote bedrijven

De tegemoetkoming voor jonge vaders staat vastgesteld in de nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst van ING. Volgens het Parool spreken cao-deskundigen van een mogelijke doorbraak voor grote bedrijven in Nederland. Ook wordt er gedacht dat de nieuwe ING-cao navolging kan hebben. FNV-onderhandelaar Gerard van Hees: “Dit is zeker iets wat we ook in andere cao’s geregeld willen hebben”. De vraag is dus of andere grote organisaties gaan volgen. Wij denken van wel.

Het zwangerschaps- en bevallingsverlof in Nederland

Het recht op zwangerschaps- en bevallingsverlof is in Nederland geregeld in de Wet arbeid en zorg. Dit recht geldt officieel alleen voor vrouwen. Bij elkaar heeft een vrouw voor en na de bevalling recht op 16 weken verlof. Bij een late bevalling kan dit meer dan 16 weken zijn.

Het vaderschapsverlof binnen de EU

Het vaderschapsverlof wordt momenteel niet vanuit de Nederlandse overheid ingevoerd, maar door bedrijven zelf. Hoe zit het met andere landen in de EU? Binnen de Europese Unie zijn er een aantal landen waar het vaderschapsverlof vanuit de overheid geregeld is. Dit zijn landen als Slovenië, Finland, Litouwen en Portugal. Naast Nederland heb je in landen als Ierland, Tsjechië en Oostenrijk géén recht op vaderschapsverlof.

Het vaderschapsverlof bij Payingit

Zoals eerder aangegeven hebben wij bij Payingit het vaderschapsverlof ruim twee jaar geleden ingevoerd. Onze HR manager Carmen legt uit waarom: “Wat ons 2 jaar geleden heeft doen besluiten een maand vaderschapsverlof bij geboorte kind in te voeren is eigenlijk heel simpel. Wanneer je als bedrijf als motto stelt het leukste payrollbedrijf van Nederland te willen zijn, leer je jezelf vrijwel automatisch aan om al je medewerkers gelijkwaardig te behandelen. De gedachte dat vrouwen 16 weken zwangerschapsverlof toegekend krijgen en mannen maar 2 dagen, vinden wij niet fair. Waarom mag een man niet genieten (en helpen) van de geboorte van zijn kind? Zodoende hebben wij een (grote) stap gezet door hierin het vaderschapsverlof meer gelijk te trekken met het zwangerschapsverlof”.

Wat vind jij?

Bij Payingit hebben al onze werknemers recht op vaderschapsverlof. Wij zijn benieuwd naar jullie mening. Zijn jullie voor of juist tegen het verlof voor jonge vaders bij de geboorte van hun kind? En denken jullie dat er na ING andere grote organisaties gaan volgen? Laat het weten door te reageren onder de blogpost op onze website, of door een reactie te plaatsen via één van onze social media kanalen.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak
Joep de Heer
Joep de Heer Business Development Representative