Home Blog Minder jongeren met een nieuwe WW-uitkering
Minder jongeren met een nieuwe WW-uitkering

Minder jongeren met een nieuwe WW-uitkering

Het afgelopen halfjaar is het aantal jongeren dat een nieuwe WW-uitkering aan heeft gevraagd afgenomen. Het aantal nieuwe aanvragen is met 12 procent afgenomen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dit melden uitkeringsinstantie UWV en de SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) in een recentelijk gepubliceerd rapport. Het afgelopen halfjaar hebben 50.150 jongeren een uitkering gekregen. Een jaar eerder waren dit er 7.000 meer. Vooral in de bouw en de zorgsector is het aantal uitkeringsaanvragen flink afgenomen. De reden hiervoor is dat  beide sectoren geen banenkrimp meer doormaken.

Detailhandel en de vervoer- en opslagsector

Op de grafieken van nu.nl is te zien dat in de detailhandel en de vervoer- en opslagsector het aantal nieuwe WW-uitkeringen licht is toegenomen. In de detailhandel komt dit vanwege de grote recentelijke faillissementen in de sector. Omdat er relatief veel jongeren in de detailhandel werkzaam zijn, hebben zij het meest gemerkt van de faillissementen van onder andere warenhuisketen V&D en sportketen Aktiesport.

De verwachtingen

In alle overige sectoren geldt dat er een krimp is in het aantal nieuwe uitkeringsaanvragen van jongeren. Deze trend hangt samen met de voorspellingen van het UWV dat er de aankomende twee jaar 200.000 extra banen bijkomen in Nederland. Vooral de uitzendbranche zal naar verwachting flink gaan groeien in werkgelegenheid.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak
Joep de Heer
Joep de Heer Business Development Representative